Snälla - våga vägra Beatles

NÖJE

Beatles... Beatles... Beatles...

Zzzzzzzzzz.

Fy fasiken vad tråååååååååkigt!

De sålde mest album i Sverige år 2000.

En toktrött samling sönderspelade hitsinglar som vi redan fått indunkade i vårt medvetande som om värsta Socialstyrelsen bestämt sig för att ALLA måste älska Beatles.

Erkänn!

Du köpte den för att du trodde att du var tvungen.

- Äh, fuck, jag har ju inget med Beatles på cd... Det måste jag ju ha... De är ju, typ, klassiska. Liksom, eeh, rockhistoriens största band.

AAAARGH!!!

Du köpte den av plikt. Jag menar, hur ofta kommer du att orka lyssna på den!?

Ärligt nu...

Jag har själv i hela mitt liv varit dränkt av en hysterisk massa Beatles. I skolan skulle vi minsann fatta hur himla otroliga de var, i rockdokumentärer på tv, i böcker, i tidningar... Överallt.

Visst.

Jag hajar. Men nog nu. Banne mig - nog nu!

Beatles var länge ett kostymklätt Backstreet Boys som sjöng tramsig kärlekspop för skriande tjejhopar. Det krävdes en hel del Lennon, knark och samhällsomstörtning för att de skulle bli verkligt intressanta.

Det är den krassa verkligheten.

Och för väldigt många människor betyder de i dag i stort sett ingenting. De har aldrig satt mitt hjärta i brand och kommer aldrig att göra det. Visst, även jag har några av deras skivor i min samling. Men ... Nä. Aldrig.

Dylan - visst.

Stones - jodå.

Hendrix - jajamensann.

Men Beatles..?

Ska jag vara plågsamt ärlig har nog Abba betytt mer för mig än Beatles.

Så, tack gode Gud för att Kenny Rogers petade ner Beatles från svenska albumlistans förstaplats. Trodde aldrig jag skulle hylla Kenny, men det känns som en befrielse.

Jag är övertygad om att många fler där ute lever under oket av Beatlesmania. Kanske vågar fler träda fram nu, jag hoppas det.

Faktum är ju också att de överlevande Beatles-medlemmarna är vidriga multimiljonärer.

Ta bara deras helsjuka idé häromåret att låta ELO:s Jeff Lynne producera en "reunion" på skiva med Lennons demo till "Free as a bird" som bas där de nu levande medlemmarna la till sin sång och lir.

Bara det räcker väl för att man INTE ska orka med mer.

Så, bäste läsare, du måste inte.

Du kan strunta i den.

Spara pengarna.

Köp något nytt.

Något som är NU, inte DÅ.

Och definitivt inte från Liverpool.

Facit

Ronny Olovsson