Luuk gör filmdebut

Spelar loser i Lindströms nya långfilm

Foto: LARS OTTOSON
”Det här känns ashäftigt”, säger Kristian.
NÖJE

Sen kväll på duk.

Ja, nu gör Kristian Luuk långfilmsdebut. Han spelar Ralf i Fredrik Lindströms nya långfilm.

Ralf har fru och tre barn. Men inget jobb. En loser.

Det är inte en huvudroll, men det är den största birollen i vad som mycket väl kan bli det här årets största svenska film.

- Det är ett fantastiskt manus, en tydlig story, twistar som är skitbra. Det handlar om nöjeslivet i Stockholm, kändis- och medievärlden. Fredrik har verkligen öga för det. Han har ju en akademisk bakgrund och hamnade i den här världen med gratis spritfester och erbjudanden om att laga mat med Peter Harryson i tv...

Cyniskt om kändisvärlden

- Det blir nog en väldigt cynisk betraktelse över kändisvärlden och vad den kan göra med folk, att man uppburen av den kan förvandlas till ett riktigt svin.

Huvudrollen görs av Johan Rheborg. Han spelar pratshow-värden Alexander. Privat festar han hårt och har ett synnerligen trassligt kärleksliv. Han inleder ett förhållande med Åsa, som spelas av Alexandra Rapaport.

”Det känns ashäftigt”

Nånstans i röran dyker Alexanders gamla gymnasiekompis Ralf upp.

- Det här känns ashäftigt. Jag gillar utmaningar och kan ta med mig det här i mitt vanliga jobb som pratshow-värd. Till exempel genom att i framtiden ställa bättre frågor till skådisar, säger Kristian.

Det är inte första gången han och Fredrik Lindström gör saker ihop. De gjorde "Hassan" ihop. De gjorde ett bröllop ihop. Kristian gifte sig och Fredrik var toastmaster.

- Vi talar samma språk, har samma sinne för tajming, det kändes klockrent redan på första provfilmningen.

Inspelningen drar i gång den 19 februari. Filmen har beräknad premiär den 7 september.

Tore S Börjesson