Nu är hon tillbaka – som Elvis Presley

Texas-Sharleen: Vi var fulla när vi kom på idén

NÖJE

I Texas video till "Inner smile" är Sharleen Spiteri förvandlad till Elvis.

Polisonger och allt.

- Vi var lite på fyllan när vi kom på idén, säger hon.

Foto: UNIVERSAL MUSIC
BLEV SMINKAD I SEX TIMMAR Texas-sångerskan Sharleen Spiteri är förvandlad till Elvis Presley i nya videon "Inner smile". "Jag kände mig som mig själv tills polisongerna kom på", säger Sharleen.

Texas släppte en greatest hits i höstas.

Den innehåller inte bara gamla hits. Den innehåller nya också. Till exempel "In demand" och "Inner smile".

- Vi hade just slutfört inspelningen av videon till "In demand". Jag och regissören satt och drack och började spåna idéer kring videon till nästa singel: "Inner smile". Han sa: "Du skulle vara fantastisk som Elvis, du ser ut lite som honom". Först trodde jag att han skämtade, säger Sharleen.

Det gjorde han inte.

Sharleen Spiteri må ha drag av Elvis, en avgörande skillnad finns mellan de två: könet.

Det tog sin tid att göra kvinna till man.

Fick ingen chock

- Jag satt i sminklogen i sex och en halv timme. Eftersom jag såg mig gradvis förvandlas var slutresultatet ingen chock. Jag kände mig som mig själv till dess att polisongerna kom på, säger hon med ett skratt.

Elvis karriär spände över dryga 20 år. Han började som ung, osande sexig och fantastisk på Sun Records 1954, två år senare erövrade han USA och resten av världen, sen följde en radda konstnärligt usla men ekonomiskt lukrativa skitfilmer i Hollywood.

Allt fetare

Förfallet tilltog under 1970-talet och han blev en allt fetare Las Vegas-pajas.

Emellertid. I slutet av 1960-talet, just i skarven mellan filmerna och Las Vegas-åren, gjorde han några fenomenala inspelningar. Det handlar om "The 1968 comeback special" och "From Elvis in Memphis".

"Han var så cool"

Det är den Elvis, klädd i svart läder, som Sharleen tagit som modell.

- Jag blev helt knäckt första gången jag såg "The 1968 comeback special" på tv. Han var så cool. "In the ghetto" från "Elvis in Memphis" är en favoritlåt. Jag visste direkt att det var så jag ville se ut.

"The greatest hits" är en i raden av Texas försäljningssuccéer i Storbritannien. Den släpptes i slutet av oktober i fjol och ligger nu, tre månader senare, etta på engelska albumlistan.

- Jag är otroligt stolt över vad vi åstadkommit, säger Sharleen.

Tore S Börjesson