Bakis framför tv:n

1 av 2 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Är du bakfull passar det bra att kolla på giraffsex.
NÖJE

Närr man ä bAkis blirr dä svårrare att skivaSå Vi lägGer ner de å ttittar effter om de e någe bra på tvn ischtäLLe.

Puls Gunnar Hellsing sätter betyg på den bästa bakfylle-teven.

Evighetslång idrottssändning

Ex: Formel 1-VM, Vasaloppet.

Motivering: Fullständigt outstanding att vila sin sargade kropp till. Tempofattigt, långdraget och där man kan dåsa till utan risk att missa något för handlingen väsentligt.

Naturprogram

Motivering: Graciösa kreatur som letar efter vattenhål och parar sig. - Det är skönt att återuppleva sin gårdagskväll på tv. Dra ifrån några plus i betyget om det handlar om skrikapor eller andra högljudda vänner från djurriket.

Såparepriser

Ex: Tre kronor, Beverly Hills 902 10.

Motivering: Visst vi vet alla att Sten Frisk dödar alla i slutet. Vi vet att Donna fick stock till slut.

Men reprisvägen dit är faktiskt underhållande. Särskilt om hjärnan är ställd i viloläge.

Fantasyprogram

Ex: Xena och Herkules.

Motivering: Att se kroppar som nedskitade tar sig an olika former av ondska är finemang. Att man sedan inte bryr sig det minsta om bakomliggande motiv eller logiska luckor hjälper verkligen till.

Lekshowsrepriser

Motivering: Med ljudet på ett absolut minimum kan man trycka i sig litrar av jos till denna hjärndödhetens mästerverk.

Kändisar som samlar poäng, filmsnuttar av futuristiska miljöer eller kamerasvepningar på Uda dan dara är precis lagom en söndag i soffan.

Ekg - finskt magasin.

Motivering: Som en kollega på jobbet mycket riktigt påpekade: "Man förstår inte vad de säger, man bryr sig inte om vad de säger. Med ljudet avstängt är det en riktig höjdare."

Science fiction. Ex: Star Trek, Babylon 5 etc.

Motivering: Alla bakfylleingredienser finns där. Man förstår rums/tids-förskjutningar och man är helt på det klara med hur klingoner tänker. Rymdfikonspråk och spetsiga öron regerar när man är bakis.

Världens starkaste man, TV3.

Motivering: Det är kul att se män med lår till underarmar lyfta sten och dra skördetröskor. Men - inte bakfull. Man vill inte se väldigt fullvuxna män ta i tills de spyr.

CBS 60 minutes.

Motivering: Att höra Mike Wallace redovisa hur många festande ungdomar som möter stordöden i alkoholens kölvatten är bra journalistik - inte bra bakfylle-tv. Andy Rooney räddar en del av äran med sitt kåseri, en yttepytteliten del.

Matlagningsprogram.

Motivering: "" sen pressar man tjugotvå vitlöksklyftor över den här aphjärnan och tillsätter fonden gjort på svartbär och mammutspyor." Dålig bakfylle-tv är när man tvingas känna efter hur man själv mår, matlagningsprogram är experter på det. Liiite hungrig är du nog..?

Talkshows av vidrigt amerikanskt snitt. Ex. Ricki Lake, Jenny Jones.

Motivering: Snälla, sluta skrika! Genuint ont program där det inte ens hjälper att hamra på mute-knappen - man hör de där white trash-mödrarna med arton barn väsnas ändå. Dö!

Hundkapplöpningarna på TV3.

Motivering: Dreglande spinkhundar som springer runt runt i överljudshastighet jagandes en tyghare sätter magsäcken i rörelse även i ickebakfullt tillstånd. På helgerna är det direkt livsfarligt.

Gunnar Hellsing

ARTIKELN HANDLAR OM