"Jag är folkskygg"

NÖJE

Det kan bli för mycket rampljus. Fråga Thomas Rusiak. Men självklart tog han emot sin Rockbjörn.

I ett regnmoln sitter big bossen Rusiak och surar. Men kampen är inte över". Se mer i bildspelet.

Allra sist på galan, när klockan närmar sig midnatt, ska priset för årets svenska låt delas ut.

I stenhård konkurrens vinner Thomas Rusiak och Teddybears Sthlm med dunderhiten "Hiphopper". Rusiak tar emot sin Rockbjörn, håller ett kort tacktal och försvinner sedan snabbt från scenen.

Nöjd över sitt pris, men inte tillfreds med vad som komma skall.

För nu väntar fotografer och reportrar.

Nu väntar fans.

Nu väntar det jobbiga.

Ännu en gång.

- Jag känner mig väldigt obekväm i många situationer, som den här till exempel. Jag blir väldigt tillbakadragen. Det är det negativa med att saker har blivit så stora, att man får aldrig ta det riktigt soft, säger Thomas Rusiak.

Han har just stängt in sig i sin loge på Cirkus tillsammans med sin hustru Sofia.

Långt från fotoblixtarna, mikrofonerna och ryggdunkarna.

Fjolårets smått monstruösa framgångar - bland annat med albumet "Magic villa" och singeln "Hiphopper" - gav Thomas Rusiak en kändisstatus som han inte bad om, som han inte ville ha.

- Det är kul att spela, och göra framträdanden. Jag tycker att det är kul att rocka på scenen, och jag är jättetacksam över alla fans som uppskattar min musik. Men jag är inte bekväm" Alltså, jag trodde inte att det skulle komma till den nivån som det tagits till nu, och det har gjort mig mer folkskygg än jag var tidigare. Jag vill bara vara ifred, säger han.

Tillsammans med sin Sofia sållar han därför stenhårt bland intervjuer och allehanda förslag.

Tackar nej till det mesta

- Jag vill inte kalla mig för Thomas manager, jag gillar inte det ordet. Men man kan säga att jag representerar honom, säger Sofia samtidigt som Aftonbladets fotograf tar bilder av hennes make tillsammans med övriga vinnare.

Samarbetet mellan de två verkar vara den ultimata lyckträffen.

- Det funkar fantastiskt bra. Vi får vara tillsammans 24 timmar om dygnet, kan göra allt tillsammans. Våra idéer stämmer så hundraprocentigt överens, så att vi blir som en person och det är det bästa som finns, säger Thomas.

Hans mål är, har alltid varit och kommer alltid att vara att syssla med musik.

Inte att bli känd och igenkänd

- Det var värst förra våren, med "All yours" och "Hiphopper". Sedan har det lugnat ner sig, men visst känner folk igen mig nu också. Folk stirrar lite extra, vill gärna ta kontakt och prata med mig, som om de skulle känna mig. Och så är ju inte läget. Jag är ju inte till allmänhetens förfogande, bara för att jag gör musik.

Årets svenska låt

Fakta/Rusiak

Tobias Lindner