Här är bilderna ur Carolas video

”Thula Sana” spelades in i Sydafrika

1 av 3
in i aidsdebatten I sin nya video "Thula Sana" sjunger Carola Häggkvist om aids. Intäkterna från singeln går till afrikanska aidsoffer.
NÖJE

En vaggvisa - och ett inlägg i aidsdebatten.

I dag kan Aftonbladet visa de första bilderna från Carolas nya musikvideo ”Thula Sana”.

I mitten av januari besökte Carola Häggkvist Sydafrika.

Videon spelades in bland lekande barn i slumområdet Mandela Park, som ligger på en bergsluttning utanför Kapstaden.

Afrikansk vaggvisa

Slumpen styrde inte valet av plats. Carolas nya singel ”Thula Sana” är en afrikansk vaggvisa som fått en ny svensk text.

Sångens tema är otraditionellt för att vara en barnsång.

- ”Thula Sana” handlar om aids. En mor sjunger för sitt barn. Pappan har dött i aids och hon är orolig för att barnet också är smittat, berättade Carola under inspelningsarbetet.

Det är första gången som hon på allvar tar ämnet som artist.

- Det har varit så mycket hysch-hysch kring aids. Det här är mitt bidrag för att uppmärksamma det som pågår, avslöjade Carola.

Intäkterna från singeln går till Strømmestiftelsen som arbetar för afrikanska aidsoffer.

Album släpps snart

Sången finns även på Carolas kommande album ”Sov på min arm - sånger för stora och små” som släpps den 14 februari och innehåller flera populära barn- och vaggvisor. Men plattan rymmer även melodier som tar upp svåra ämnen som abort, missfall och för tidig barnadöd.

En inspirationskälla för skivan var den gravida fembarnsmamman Benta som Carola för en tid sedan lärde känna under ett besök i den kenyanska huvudstaden Nairobi.

- Våra önskningar och drömmar var desamma, trots alla yttre omständigheter som skilde oss. Vi vill båda göra allt för att ge våra barn kärlek, trygghet, stabilitet och tillhörighet, säger Carola.

Se Carolas video:

Dan Panas