Monsterrockare på Sverigeturné

Alice Cooper: Min största och bästa show någonsin

NÖJE

"Monsters of the millennium" kommer tillbaka till Sverige.

Den här gången med Alice Coopers senaste skräckshow som dragplåster, veteranen Ronnie James Dio samt minst ett internationellt band till.

Det var hösten 1999 som den första versionen av "Monsters of the millennium" turnerade. Manowar, Dio och Motörhead gjorde landets vägar osäkra under ett par veckor.

- Då spelade vi inte bara i storstäderna utan även i mindre städer som annars aldrig får internationella artistbesök. Det blev så populärt att vi gör det igen, säger Pierre Danielsson på arrangerande Haddox & Co.

Alice Cooper, skräckrockslegendaren från 70-talet, toppar turnépaketet med den spektakulära scenshowen "Live from the brutal planet".

- Det är min största och bästa show någonsin, och jag är glad att få visa upp den ordentligt i Sverige, så mycket som den kostat, säger Alice.

Men varför en upprepning som Dio?

- Han är alltid lika uppskattad i Sverige och professionell, säger Pierre Danielsson. Problemet är att hitta tre stora band som kan göra detta samtidigt.

Fyra band aktuella

Därför är det tredje bandet ännu oklart.

- Men jag förhandlar med fyra bra grupper, lovar Danielsson som utöver detta kan tänka sig ett svenskt band som uppvärmare.

Biljetterna släpps nu på tisdag.

Alice Cooper

Dio

Turnéplan:

Jörgen Holmstedt

ARTIKELN HANDLAR OM