Puss på dig, min miljonär

1 av 2 | Foto: BJÖRN WANHATALO
Den nyblivne miljonären Rikard Ström får en blöt grattispuss av flickvännen Agneta Melin.
NÖJE

I söndags behövde han publikens hjälp för att få veta vad en karott är.

I går blev Rikard Ström, 25, miljonär.

Tack vare sin gamla speldator.

- Mamma sa alltid att jag och min bror inte skulle spela så mycket eftersom det inte var bra för ögonen. Hon får väl äta upp det nu, säger han och skrattar.

För att få 1 250 000 kronor var studenten Rikard Ström från Trollhättan tvungen att veta på vilken ö som Haiti och Dominikanska republiken ligger.

Han tvekade aldrig.

- När jag var yngre spelade jag ofta ett spel som heter "Pirates" på min speldator. I spelet hette ön Hispaniola. Det var det första namn som dök upp i huvudet, säger han.

Firade med middag

I går kväll inledde han, flickvännen Agneta och svågern Anders firandet med en rejäl middag i Stockholm innan de tog flyget hem till Trollhättan.

- Men nu ska jag spara det mesta av pengarna. Men så ska jag och Agneta givetvis ha lite kul för pengarna också. Kanske vi tar en resa.

Till Hispaniola, kanske?

- Det vet jag inte än. Jag måste ta några dagar att smälta det här först. Men det är väl möjligt.

Joel Möller, 23, från Lund hade det betydligt jobbigare när han vann 320 000 kronor.

Livlinan med ett telefonsamtal fungerade inte alls. Första numret var upptaget, det andra var en telefonsvarare. Efter flera försök tvingades Joel chansa.

- Jag visste att de satt på jobbet. Men de hade lovat att ha telefonerna på, säger Joel som ändå lyckades chansa in rätt svar.

Sitt samtal kunde han sedan använda också på 320 000-kronorsnivån. Och hamnade än en gång i en telefonsvarare innan han till slut kom fram till en bekant.

Johan Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM