Charlotte Nilsson om sin flygskräck

Nu ska hon lansera skivan över hela Europa

NÖJE

Hon sjunger "Take me to your heaven".

Men menar det inte bokstavligt.

- Jag har sådan fruktansvärd flygskräck att jag badar i svett, säger Charlotte Nilsson.

Nu måste hon slåss mot skräcken igen.

rädslan blir bara värre Charlotte Nilsson ser med blandade känslor fram emot att flyga runt i Europa och lansera sin nya skiva, hennes andra efter segern i schlager-EM 1999.

För den som har Europa som arbetsplats är flygskräck minst sagt ett problem.

Charlotte Nilsson vet.

I våras tillbringade hon månader av ihärdigt pendlande kors och tvärs över Europa när hon marknadsförde sitt debutalbum.

Nu är det snart dags igen.

Någonstans i mars-april släpper hon uppföljaren till debuten.

Och på det följer promotion och timmar i flygplan.

- Jag trodde rädslan skulle gå över eftersom jag flög så mycket i våras. Men det har bara blivit värre. Nu känns det som en paranoia. Jag badar i svett när jag sitter på planet, säger hon.

Tar sömnpiller på långresor

Den svenska sångerskan har ett digert marknadsföringsprogram framför sig. Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Luxemburg och Holland ska besökas flera gånger. Förmodligen också England, Tyskland och Portugal. Och så småningom Japan.

- Men till Japan tar det så lång tid att jag kan ta en sömntablett och sova bort resan. I Europa tar ju flygresorna bara ett par timmar och ska man in i en tv-studio går det inte att vara groggy, säger hon.

Vill kallas folklig

Den före detta schlagerdrottningen har ändrat stil. Nu är det pop som gäller. Fyra av låtarna, bland annat första singeln "You got me going crazy", har skrivits av Johan Åberg och Paul Rein som tidigare jobbat med Christina Aguilera.

- Jag har verkligen gjort allt. Dansband, schlager, såpor och nu pop. Jag skrattade åt en rubrik att jag försöker vinna SM i folklighet. Men om jag är folklig är jag överlycklig. Det är ju en del av mig.

Så här säger hon om …

Johan Andersson