Meja är större än Madonna

Succé för nya skivan i Japan

NÖJE

TOKYO. Svenska Meja är större än Madonna.

I alla fall i Japan. Nya singeln ”Hippies in the 60:s” klättrar rätt upp som etta på Radio Airplay. Och segertåget har bara börjat.

Foto: Björn Lindahl
Just nu är hon Tokyos hetaste artist. Mejas nya singel ”Hippies in the 60:s” har hittills krossat allt motstånd.

Nu lägger Meja Tokyo för sina fötter. Igen. För tionde gången besöker hon Japan och japanerna älskar henne. I veckan gick hennes singel upp på första platsen på den hetaste radiolistan Radio Airplay. En plats stjärnor som Madonna, Jennifer Lopez, Céline Dion eller Aerosmith inte lyckats inta än.

– Det känns fantastiskt, säger Meja. Det är otroligt att det kan bli så igen. Det var ändå två år sedan jag var här senast.

Hinner knappt äta mat

Just nu pågår en tre veckor lång promotionturné i Japan. Meja kör ABBA-medley i tv, blir intervjuad i radio och de största musikmagasinen. Schemat är späckat och någon tid för sightseeing lär det inte bli.

– Nej, japanerna är otroligt effektiva. Man har tur om man hinner kasta i sig lunch ens, säger Meja.

I veckan släpptes Mejas nya platta ”Realitales” här och spås få lika stora framgångar som första singeln. Albumet kommer ut flera månader tidigare i Japan än i Sverige.

–Det är inget konstigt med det. Japan är min huvudmarknad. Så har det alltid varit, säger Meja.

Hon är stolt över albumet. Tycker att det är det personligaste hon gjort.

– Fast det säger man ju om varje ny platta. Men reaktioner jag har fått är att den är rockigare, friare och mer som jag.

Några mindre spelningar lär det bli nu. Men Meja planerar att komma tillbaka till Japan i maj för en längre turné. Mötet med den japanska publiken är helt annorlunda än hemma.

– De är verkligen med i det. Japanerna står och klappar i händerna hela tiden, genom varje låt, säger Meja.

– Det kluriga blir när de kommer i baktakt!

Fakta/Meja

Karin Lindstedt