Whitney Houston riskerar fängelse

Struntade i att drogtesta sig efter knarkmål

Foto: AP
Whitney Houston har ställt till det igen.
NÖJE

Den amerikanska soulstjärnan Whitney Houston hotas av fängelse.

I november dömdes sångerskan för innehav av marijuana. Efter en överenskommelse i rätten dömdes hon till böter och drogtester - som hon struntade i.

Nu vill en åklagare på Hawaii riva upp överenskommelsen och döma stjärnan för knarkbrott, vilket kan leda till ett fängelsestraff.

Det var i januari förra året som flygplatspolisen på Hawaii gjorde en rutinundersökning av stjärnans resväska, när hon och maken Bobby Brown var på väg hem efter en semesterresa.

Vid undersökningen hittade polisen marijuana och tre halvrökta jointar. Eftersom flygplatspolisen inte har befogenhet att gripa någon, tillkallades polisen.

Men när de kom till flygplatsen satt Whitney redan på ett plan till San Francisco.

Slöt avtal - och bröt det

Vid en rättegång i november slöt Houstons advokater ett avtal med domstolen. Det innebar att hon skulle betala nära 40 000 kronor i böter och ställa upp på drogtester för att bevisa att hon inte längre missbrukar narkotika.

Böterna är betalda men stjärnan har inte lämnat in några resultat från drogtesterna, rapporterar den lokala tidningen Hawaii Star Bulletin.

Eftersom Houstons tidsfrist för att redovisa testresultaten nu gått ut försöker Hawaiis åklagarmyndighet nu på nytt öppna målet mot henne. Det kan bli tal om fängelse för Houston.

Något datum för beslut om målet har inte fastställts.

Mattias Källman