Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Brädfilmer vi minns

Levande måltavla (1985)

I början av filmen surfar självaste James Bond ( Roger Moore) ifrån bovarna på en skotermed. Fast egentligen var det Tom Sims (snowboardpionjär och grundare av Sims snowboards) som körde för allt vad tygeln höll.

 

Apocalypse snow (1986)

Den första snowboardfilmen. Good guy Régis Rolland jagas på snowboard av de elaka monoskiåkarna. Under den vilda jakten brakade en lavin lös. Klassiker. Senare kom även del II och III.

 

Critical condition (1991)

Legendarisk snowboardrulle med lika legendariska åkare som Craig Kelly, Damian Sanders, Shaun Farmer och Chris Roach. Filmen följde gänget och deras halsbrytande äventyr och filmtiteln åsyftar att nästan alla mer eller mindre närapå körde ihjäl sig under inspelningen. Idolen Damian Sanders bytte till plattbindningar och pjäxälskarna fick sig en knäpp på näsan. Riksgränsen hamnade på kartan.

 

Snowboard academy (1996)

Kalkonrulle i snowboardmiljö. "Förfärlig komedi med idiotiska brädåkare och "komikern" Jim Varney vars skämt är så hemska att det gör ont. Brigitte Nielsens byst är också med i sega historien i skidorten" skrev Puls recensent Jens Peterson om filmen.

 

TB5 (1996)

Milstolpe för svensk snowboardåkning. Johan Olofsson tog freestyleåkningen till de stora bergen och Ingemar Backman satte världens högsta air (cirka 8 meter) i Riksgränsens quarterpipe.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet