Slut i rutan för Baywatch

- världens mest berömda badvakter byter jobb

NÖJE

Nu är det slut i rutan för David Hasselhoff och Baywatch.

Serien med världens mest berömda badbrudar läggs ner i maj.

Foto: SAT 1
Världens mest berömda badvakter måste börja fundera på nya jobb. Den 21 maj sänds det sista avsnittet av Baywatch i USA.

Det är två år efter att inspelningarna flyttats från Santa Monica i Kalifornien till Hawaii.

Det började för tolv år sedan, med braksuccé. Bland de mest berömda livräddarna finns blonda bombnedslaget Pamela Anderson, vars silikonfyllda behag trollbundit både rockstjärnan Tommy Lee och tiotals miljoner andra tittare i dussintals länder världen över.

Många avhopp

Kärt barn har också fått många namn - inte minst tack vare Pamela. Bejbwatch och Boobwatch är de mest kända. Så kända att man faktiskt kunnat kvala in till TV4:s "Vem vill bli miljonär" om man kan det rätta namnet på serien.

Pamela Andersons avhopp blev början till slutet. Inte ens Playboy-modellen Brande Roderick har lyckats fylla Pamelas baddräkt. Att David Hasselhoff lessnade på jobbet som badvaktschef gjorde inte saken bättre.

Enligt Kristin McEntee, taleskvinna för Baywatch, kommer sista avsnittet att sändas i USA den 21 maj, uppger AP.

Fortsätter i Sverige

- Just nu sänder vi inga avsnitt. Men det kommer att börja rulla repriser i sommar, säger Staffan Erfors, programchef på TV3.

I höst kommer kanalen att börja sända avsnitt som ännu inte visats i Sverige.

- Vi har fortfarande kvar två säsonger att sända i Serige. Det räcker långt in på 2002 och kan bli ända in i 2003. Svenskarna behöver inte börja sörja ännu, säger Erfors.

Caroline Olsson

ARTIKELN HANDLAR OM