Se U2:s hemliga spelning i London

Bandet värmde upp inför världsturnén med klubbgig

NÖJE

U2 brukar hålla sig till jättearenor.

Men i går kväll gjorde de irländska rockhjältarna ett undantag. 2000 av de närmaste fansen fick komma bandet in på livet när de klev upp på nattklubben Astorias scen.

Foto: UNIVERSAL MUSIC
Tillbaka. U2 gjorde en ”hemlig” uppvärmningsspelning inför den kommande världsturnén.

Det var inte vilka fans som helst som trängdes på den fullpackade klubben. Författaren Salman Rushdie, Bob Geldof och Billie trängdes med en blandning av kändisar och trogna fans.

Giget på Astoria var en uppvärmning inför U2:s kommande världsturné, som börjar i Florida om någon månad. Och Bono var i lika ödmjuk form som vanligt.

- Vi är tillbaka, och har ansökt om jobbet...ni vet vilket jobb det är... det här är vår natt och jobbet är att vara världens bästa band, sa han från scenen.

Nytt och gammalt

På spelningen, som omfattade 16 låtar, blandade U2 materialet från senaste plattan med de allra tidigaste hitsen ”11 o'clock tick tock” och ”I will follow”.

Bono verkade nöjd med att få lämna de jättelika scenshowerna för ett kort tag.

- Det här var en hemlig spelning, men alla tycks veta om det. Jag tror inte vi har spelat på en sådan här liten arena på 15 år. Det är lite grann som att landa en jumbojet på en gräsmatta, men det är kul...

Titta på U2:s spelning

Mattias Källman

ARTIKELN HANDLAR OM