”Kul att göra en tuff kille med problem”

Torkel i ”Jalla! Jalla!” har själv trubbel - fast tvärtom

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
En halv miljon har sett filmen Torkel Petersson är glad att "Jalla! Jalla!" blivit en så stor publiksuccé. - Det är skönt att folk uppskattar annat än amerikansk action, säger han.
NÖJE

Liksom sin rollfigur i "Jalla! Jalla!" har Torkel Petersson problem med dicken.

Fast tvärtom.

På teater Tamauer i Göteborg lärde Torkel Petersson känna motspelaren Fares Fares i mitten av 90-talet. Via honom kom han sedan i kontakt med brorsan Josef. På den vägen är det.

Nästan en halv miljon har löst biljett till "Jalla! Jalla". Trodde du att filmen skulle bli en sådan publiksuccé?

- Jag är väldigt glad att så många sett den. Att folk uppskattar annat än kändisar och extravagant amerikansk action. Och jag har alltid litat på Josef som regissör. När han gör något känner man att det kommer att bli en varm känsla och glädje över filmen. Den handlar om vanliga snubbar som har problem som de behandlar på ett vanligt sätt. Det är kanske därför folk gillar filmen, säger Torkel och gör en paus. Efter en stunds eftertanke fortsätter han:

- Jag tror att man kan ta till sig en problematik lättare om den presenteras på ett rakt sätt. Det behöver inte bli platt och endimensionellt bara för att man vågar vara enkel. Tvärtom kräver det mer känsla för feeling av dem som gör filmen.

"Man blir kåt hela tiden"

Hur var det att spela Måns?

- Det var väldigt roligt. Jag tyckte om idén att en tuff och cool kille med muskler hade ett konkret och ändå rätt känsligt problem. Världen handlar rätt mycket om yta. Alla kämpar så hårt för att vara lyckade utåt. Då är det viktigt att visa att det i det flesta bor en "liten rädd gubbe" också, som man inte behöver skämmas för.

Har du egen erfarenhet av Måns potensproblem?

- Nej, jag brukar ha motsatt problem - att man sitter och får stånd och är kåt hela tiden. Det kan vara jävligt jobbigt. Man tänker för mycket på knulla hela tiden.

- I kärlekslivet tror jag att det kan ställa till bryderier hos både kvinnor och män. Man förväxlar kåthet med passion och förälskelse med kärlek.

Jorunn Amcoff