”Vi är ett par”

Nu visar ”Big Brother”-Per och Viktoria Tolstoy sin kärlek

NÖJE

Nu visar Per Holknekt från ”Big Brother” och jazzsångerskan Viktoria Tolstoy sin kärlek öppet.

– Hon plockar fram det bästa i mig, säger Per Holknekt.

Per Holknekt och Viktoria Tolstoy träffades för första gången när Per åkte ut från Big Brother-huset. Sen dess har de umgått flitigt, men fram till nu har de förnekat att de är ett par.

De träffades när Per Holknekt, 40, deltog i programmet. Jazzsångerskan Viktoria Tolstoy, 26, kommenterade såpan i en direktsänd talkshow varje vecka.

– Han fascinerade mig något oerhört. Han verkade vara en väldigt intressant person. Han hade så många sidor – var häftig men samtidigt sårbar. Han var helt klart stjärnan i programmet, säger hon.

Kände inte varandra

Medan Viktoria Tolstoy hade flera veckor på sig att följa Per Holknekt dygnet runt – visste Per inte ens vem Viktoria var när han kom ut ur ”Big Brother”-huset.

– Man kan verkligen säga att hon lärde känna mig långt innan jag lärde känna henne, säger han.

När Per blivit utröstad träffades de flera gånger i samband med olika arrangemang som teamet runt ”Big Brother” anordnade.

– Efter ett tag gick vi ut och åt middag tillsammans. Någonting var det väl redan då, erkänner Per.

Under hela hösten har de sedan träffats – men hela tiden förnekat att de skulle vara ett par.

Till nu.

”Plockar fram det bästa”

– Hon plockar fram det bästa i mig. Det tycker jag är en bra egenskap. Hon är det jag har trott och hoppats på. Jag beundrar Viktoria väldigt, väldigt mycket, säger Per.

Viktoria:

– Kärleken har vuxit fram ju mer vi har umgåtts. Nu har jag lärt känna en annan Per än den som klipptes ihop i tv. Jag minns själv att jag inte fällde så värst smickrande kommentarer om honom ibland när han framställdes som elak.

Nu väntar solsemester

Nu funderar de två på en kärlekssemester tillsammans.

– Vi pratar om att resa iväg till solen. Vi ska bara pyssla ihop våra scheman.

Per är 13 år äldre än vad du är och har gått igenom bland annat en alkoholistbehandling. Är det någonting du funderar över?

– Nej, det stör mig inte alls. All erfarenhet ser jag som positivt.

Johan Andersson