Hitmakarna gör låtar till ”Popstars”

Låtskrivarna har jobbat med Whitney och 'N Sync

NÖJE

Snart avslöjas vilka som har tagit sig vidare i programmet "Popstars".

Redan nu vet deltagarna att de får professionell hjälp - av låtskrivare som skapat hits till stjärnor som Whitney Houston, Tina Turner och 'N Sync.

Foto: ANDERS DEROS
Först Whitney - nu "Popstars".

Underhållningsprogrammet "Popstars" ska sändas i Kanal 5 med syfte att visa hur tufft det är att slå sig fram i popvärlden. Gruppen kommer att få bra draghjälp av etablerade låtskrivare.

- Vi har fått in massor av låtar både från utlandet och Sverige, säger Jocke Åström, A&R på Bonnier Music och en av jurymedlemmarna som utser vilka fem deltagare som ska ingå i gruppen.

Blir ett album

Den ihopsatta gruppen i "Popstars" ska släppa ett album som både ska fungera i Sverige och utomlands. Många av de utvalda låtarna kommer från svenskar.

- Det är fantastiskt att vi har så många bra låtskrivare. Jämför man kvalitén med dem vi får in från till exempel USA förstår man varför vi är så framgångsrika, säger Jocke Åström.

Fredrik Thomander och Anders Wikström, som tidigare arbetat med artister som 'N Sync och A-Teens, har skrivit låten "Eenie meenie miny moe".

Dags för Sverige

- Det snackas ganska mycket om "Popstars" i andra länder, så det känns som om det är dags för Sverige att göra en sådan här grej nu, säger Anders Wikström.

Färdig för plattan är också "Love is all you got on your mind" skriven av Douglas Carr och Pontus Söderquist från La Carr-studion i Stockholm tillsammans med Alan Rich. Låtmakarna har tidigare arbetat ihop med Meja, Whitney Houston, Tina Turner och Ace of Base.

Lisa Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM