Skumma Polki

NÖJE
Foto: RIKARD LAVING
Polki Nordström dök upp till slut.

Polki Nordström är Rocky. Eller om det är tvärtom. Han fick i alla fall rollen för att han är lika skum.

Vi gör ett tredje försök att träffas, jag och Polki Nordström. Första mötet ställdes in på grund av en sjuk reporter, det andra mötet blev en flopp eftersom Polki aldrig dök upp.

- Öh, var det inte om en timme vi skulle träffas, säger han i växeltelefonistens lur.

Denna tredje gång kommer han en halvtimme efter avtalad tid. Men han kommer i alla fall.

Och ska man genast dra några likheter mellan Polki Nordström och Rocky är det väl för den där lojheten och "jag lever för stunden och tar framtiden som den kommer"-filosofin.

- Rocky är ekonomisk med sin arbetsinsats och slösar inte gärna energi om han inte måste. Jag är lite likadan, säger Polki.

Han fick rollen

som Rocky för att han enligt regissören Martin Kellerman "är lika skum".

- Det tycker jag fortfarande. Han är klurig på ett bra sätt. Han är inte så slipad, mer avslappnad och tillbakalutad i sitt sätt, säger Martin Kellerman.

Serien och pjäsen

handlar om Martin Kellermans ocensurerade liv. Om uppbrottet med flickvännen, kringflackandet, förbittringen över världen, polarna och den ständiga jakten efter en bostad.

- Det är en skitrolig roll, det mest absurda jag gjort och inte helt lätt. På ett sätt kan man säga att jag har min drömroll just nu. De i min ålder har nog roligast åt pjäsen, det är en hög igenkänningsfaktor.

I pjäsen spelar Tuva Novotny hans flickvän, före detta flickvän och flickvän igen. I verkliga livet har Polki ingen flickvän.

Eller?

-Det där är krångligt. Det är sånt som ändrar sig hela tiden. Det finns ingen regelbok att gå efter, man måste vara finkänslig och inte bara tänka på sig själv. Skriv "inte än" under familj i faktarutan eller "jag jobbar på det", säger Polki efter att ha grubblat några minuter.

arkiv Polki Nordström

Beatrice Jerkroth