- Det är klart att vi vinner

NÖJE

Öresundsbron borde byta namn. Bara för en dag. Till Drömmarnas Bro.

Via den går vägen till schlager-EM. Barbados är på väg.

- Klart att vi vinner Melodifestivalen, säger sångaren Magnus Carlsson.

Foto: KRISTER HANSSON
redan på väg till danmark Favorittippade Barbados har redan kollat in Öresundsbron. En seger i kväll innebär inte bara att de får delta i schlager-EM - de är också beredda på att dra i gång en lansering ute i Europa.

Det är enkelt att ta sig från Malmö till Köpenhamn. Bara att sätta sig i bilen och köra över.

Det är svårt att ta sig från schlager-SM i Malmö till schlager-EM i Köpenhamn. Bara en klarar av det.

Aftonbladets schlagerexpert Per Bjurman tror på Barbados.

- Det känns jävligt bra, säger Magnus Carlsson.

I måndags vann de en Grammis. Ja, säg vad de inte vunnit, vi pratar om en radda svensktoppshits, lysande försäljningssiffror och utsålda danshak vecka efter vecka under år efter år.

Vi pratar om att ge nytt blod åt en genre.

- När vi tog emot Grammisen sa vi i vårt tacktal att vi tillägnade Thorleifs utmärkelsen, det var deras musik som gav oss drivkraften att förnya dansmusiken, säger Magnus och ler.

I kväll ska de dansa på scen

Det finns en sak de inte vunnit: Melodifestivalen. Det var nära i fjol. Nu är det dags.

Barbados låt - "Allt som jag ser" - är skriven av L ars "Dille" Diedricson, samme man som hade skrivit Charlotte Nilssons vinnarlåt i Jerusalem.

- Även om vi vinner finns det alltid nya mål att sträva mot. Till exempel en utlandslansering. Bara att bibehålla det vi redan byggt upp och utvecklas musikaliskt är ett mål i sig, säger Mathias Lager.

I kväll för de utvecklingen vidare med ett gäng danssteg. Barbados har jobbat med en koreograf och lägger undan instrumenten. De ska stå på scen som ett modernt pojkpopband.

- Det är inga piruetter eller nåt sånt, men vi har repat in justa rörelser. Vi tar chansen att visa upp en annan sida. Det är jävligt kul och nåt vi aldrig gjort förut, säger Magnus Carlsson.

Att medverka i schlager-EM är ett bra sätt att sparka i gång en utlandslansering. Kanske finns inget bättre sätt.

- Lyckas vi ta oss till schlager-EM är det mycket som löser sig av sig självt. Jag vet att det finns intresse för oss i Finland, Danmark och Norge, därför ska vi försöka få ut en en platta på engelska. Jag vet att också Tyskland är intresserat, säger Magnus Carlsson.

Barbados har tidigare spelat i Finland och Norge. Aldrig i Danmark. I händelse av en vinst i kväll kommer de i vår att spela inför ett fullsatt Idrottsparken.

Det är på Danmarks nationalarena i fotboll schlager-EM avgörs. Det innebär runt 60 000 i publiken.

Inför den framtidsutsikten skrattar medlemmarna i Barbados en smula nervöst.

Tore S Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM