Bye, bye, Britney

Nu har hon åkt hem till USA - för att göra film

NÖJE

Britney Spears har lämnat Sverige.

I går morse flög hon tillbaka till USA - för att bli filmstjärna.

Foto: AFTONBLADET BILD
SVERIGE-BESÖKET ÄR ÖVER Arbetet med den nya skivan är avslutat och i går morse åkte Britney Spears tillbaka till USA.

Megastjärnan Britney Spears var i Stockholm i totalt 18 dagar för att arbeta med låtar till den nya plattan i Cosmos Studios på Södermalm.

I går morse checkade hon in på Arlanda via VIP-ingången, och strax efter klockan tio lyfte planet mot USA.

Martin 30 år i dag

Därmed missar hon firandet av sin svenska stjärnproducent Max Martin, som i dag fyller 30 år. De båda tillbringade tillsammans med producenten Rami upp till tolv timmar per dag i studion under Britney Spears vistelse i Sverige.

Megastjärnan uppges vara mycket nöjd med arbetet i studion.

Inspelningen blev klar till utsatt tid och hon väntas inte behöva återvända till Stockholm för ytterligare arbete med albumet, som släpps till hösten.

Har tagit det lugnt

Bortsett från det hårda arbetet i studion tog Britney Spears det lugnt i Sverige. Det handlade mest om vila, middagar och videokvällar i hörnsviten på hotell Sheraton. Och så solariebesök och lite shopping.

Nu väntar nytt hårt arbete - den här gången som skådespelerska.

Inspelningen av Britneys debutfilm påbörjas i mars, och hon ska enligt uppgift nu helt koncentrera sig på filmarbetet.

Plugghäst

Handlingen i långfilmen kretsar kring tre barndomskompisar som har valt helt olika banor i livet. Britney Spears spelar ena huvudrollen som plugghästen Lucy.

- Jag tycker det ska bli väldigt roligt att möta en ny utmaning. Jag kommer verkligen att njuta av filmprojektet, sa hon nyligen i en intervju i Aftonbladet.

Men Britney har också sagt att hon framför allt vill jobba med musik. I kväll kan hon belönas för sitt arbete på Brit Awards i London - där hon är nominerad till priset för bästa internationella kvinnliga artist och bästa popartist.

Lisa Abrahamsson