Keve Hjelm sjuk - ställer in premiär

NÖJE

Skådespelaren Keve Hjelm tvingades förra veckan genomgå en blodtransfusion på grund av för låga blodvärden. Nu har premiären av ”Påklädaren” på Dramaten fått skjutas upp.

Foto: MARTINA HUBER
Skådespelaren Keve Hjelm har tvingats genomgå en blodtransfusion.

I lördags skulle pjäsen ”Påklädaren” i regi av Thorsten Flinck ha haft premiär på Dramaten i Stockholm med Keve Hjelm i huvudrollen tillsammans med Jan Malmsjö.

Men premiären har fått skjutas upp på grund av skådespelarens sjukdom.

Fick kramper i underlivet

Keve Hjelm har sedan flera år tillbaka haft prostatacancer. Förra veckan drabbades han av kramper i underlivet och åkte till akuten på Huddinge sjukhus.

Då upptäcktes att han hade väldigt låga blodvärden. Han genomgick bland annat en blodtransfusion och stannade på sjukhuset i en vecka.

- Jag har haft väldigt ont, säger Keve Hjelm.

Han har dessutom gått med en bruten axel i två månader. Frakturen ska enligt läkarna läka av sig själv, men ger fortfarande värk.

Ska vara tillbaka i dag

- Det har varit mycket som har varit påfrestande. Nog stämmer det när man säger ”livet är en kurs i försakelser”. Men nu ska jag försöka klara det här i alla fall, säger Keve Hjelm.

I dag är det meningen att han ska vara tillbaka på Dramaten för repetition. Ny premiär för pjäsen är den 9 mars.

- Jag mår inte fullt bra i dag. Det är väldigt jobbigt dels med de låga blodvärdena, dels med medicinen för prostatacancern. Men jag ska göra mitt bästa, säger Keve Hjelm.

Lisa Abrahamsson