Grattis Robbie, kvällens kung

Men Eminem väckte störst uppståndelse vid Brit Awards i natt

1 av 2 | Foto: AP
BÄSTA VÄNNER Robbie Williams fick ta emot ett av sina tre priser av Geri Halliwell. "Han är min allra bästa vän i livet", sa Geri.
NÖJE

LONDON

Robbie Williams blev kung på Brit Awards-galan i London i går natt, men som vanligt var det rapparen Eminem som stal uppmärksamheten.

Eminems kontroversiella texter har upprört flera grupper i samhället, bland annat de homosexuella, och var han än kommer möts han av protestaktioner.

Under Grammygalan i Los Angeles förra veckan anklagades han för sexism och homofobi av en stor grupp demonstranter.

Elton-duett hjälpte inte

Det tycks inte ha hjälpt att rapstjärnan gjorde en duett med den homosexuelle Elton John på scenen, och därefter förklarade att man inte ska ta hans fördomsfulla texter bokstavligt.

- Om Eminem inte själv tror på vad han sjunger, varför gör han då inte avbön? Varför går han inte ut och tar avstånd från till exempel våldet, sa Peter Tatchell från gaygruppen Outrage utanför Earls Court till BBC i går kväll.

Han var en av dem som trotsat regnet för att visa sin avsky mot amerikanen - och mot juryn som röstade fram honom till bästa manliga internationella soloartist.

Fick prestigefyllt pris

Inomhus framförde Eminem sin låt "Stan" och fick sen sin prestigefyllda Brit Award.

Robin Williams tog, precis som Aftonbladet berättade i går, hem hela tre priser: bästa brittiska soloartist, bästa singel (Rock DJ) och bästa video. Robbie fick ta emot pris av Geri Halliwell, som kallade honom "min allra bästa vän i livet".

Priset till bästa kvinnliga internationella artist gick till Madonna, som därmed äntligen fick en Brit Award. Hon fanns dock inte själv på plats i London.

Alla vinnare

Peter Wennman