Svenska Cyclones gör pop - på låtsas

Världens första virtuella pojkband - nu i en dator nära dig

NÖJE

Pojkbandet Cyclones finns inte alls på riktigt.

Men deras låt "Tonight and Forever" finns i allra högsta grad.

På en singel i en skivaffär nära dig förmodligen.

Foto: FLORMAN PR
Virtuellt pojkband Nu lanseras Cyclones, Sveriges första virtuella popband. Killarna i Cyclones hör hemma i Itmonworld, en helt virtuell värld som befolkas av diverse konstiga figurer. Men även om bandet är på låtsas, så finns musiken på riktigt.

Cyclones är det första svenska virtuella bandet och världens första virtuella pojkband och killarna lanseras i samband med lanseringen av Itmonworld, en virtuell värld som 4 Vision, som hör ihop med TV 4, bland annat har skapat.

Itmonworld är en helt egen liten värld där det bor mer eller mindre märkliga personer.

Uppträder i ”The Talk Show”

I Itmonworld finns Itmonworld Television som gör "The Talk Show" som släpps som dataspel i dagarna och går ut på att man ska vara programledare för en talkshow helt enkelt.

Det är också i ”The Talk Show” som Cyclones och de andra virtuella artisterna i Itmonworld får chans att uppträda med sina låtar.

Cyclones låt är skriven av låtskrivarparet Thomas Ahlstrand och Peter Malmrup tillsammans med producenten Big T. Cool Music Entertainment AB, som ansvarar för de musikaliska inslagen i Itmonworld, samarbetar med flera stora svenska låtskrivare och producenter för att skapa den virtuella musiken. Som kan låta på många olika sätt.

- Vi har försökt att integrera så många musikstilar som möjligt. Vi har rap, en elak Eminem, en snäll Eminem, rock och pop, säger Peter Lundberg på Cool Music.

Nu släpps låten som singel

Och han säger också att möjligheterna är oändliga, allt går att göra, det kan visst få finnas ett norskt satanistband i Itmonworld om det skulle vara så.

Men artisterna ska inte bara finnas i den virtuella världen. Cyclones singel släpps nu till skivaffärer och videon, där de fyra killarna dansar inför en jublande virtuell publik, är utskickad till musikkanalerna.

Så Cyclones är redo att erövra världen, den virtuella och den verkliga.

- Men de kan ju inte slå sönder hotellrum själva, det blir vi som får berätta om det istället, säger Lars Anttinen på 4 Vision.

Lisa Pehrsdotter