Frågor & svar om sex

NÖJE
Foto: KANAL 5
Olle med svaren.

Sex, killar och tjejer är konstiga grejer. Tursamt nog är Olle Waller Puls-läsarnas vän i nöden.

Hej. Varför vill killar ha analsex? Är det för att det är trångt eller vill de ha bajs på snoppen? /Jonna

Svar: Det är en myt att alla killar vill ha analsex. Det är sant att fler och fler testar, men inte alla. Jag tror inte att killarna vill ha analsex för att få bajs på snoppen. Om man nu ska testa analsex ska man använda kondom. Och sedan byta kondom när man övergår till vaginalt samlag så man inte för in bakterier från ändtarmen i slidan.

Hejsan. Har munkar nattliga pollutioner? Jag menar: De får ju inte ha sex och de får inte runka. Så det måste ju svämma över? /Fredrik

Svar: Jag tror faktiskt att munkar runkar. Visst rinner det över. Systemet är fullt vart tredje dygn. Men om man inte har utlösningar så försämras spermaproduktionen.

Jag är en tjej på 23 år med ett stort problem. Jag har aldrig fått en riktig orgasm, det går bara för mej när jag blir slickad. Alltså inte när jag blir penetrerad. Jag njuter inte ens av det, det känns inget speciellt alls. /Lick me

Svar: Begreppet orgasm är en mycket individuell reaktion på sexuellt klimax. Du beskriver att du får orgasm och det är vanligast att kvinnor får det vid klitorisstimulering. Att du inte njuter av penegtreringen låter som ett annat problem. Prata med någon och för en diskussion om detta så kan du säkert få svar på varför.

Hej. En kompis till mig sa nåt kul i helgen. Han sa ”vilken tur att det är skönt att bajsa, annars kanske man skulle börja slarva med det.” Jag tänkte vidare och kom på en fråga. Varför är det skönt att bajsa?

Och är det ett tecken på att man kanske är bisexuell? /Staffan

Svar: Det är skönt för att man är bajsnödig. Tömma tarmen och blåsan är grundläggande behov. Och nej, det är inte ett tecken på att man är bisexuell.

Hejsan. Varför tycker inte tjejer om att titta på porrfilm? /Anonym

Svar: Jag tror inte att vi ska påstå det. Om man tittar tillbaka trettio år så är det snarare tjejer som har ökat sitt tittande. Men porrfilmer är oftast gjorda av män. För män. Kanske är det därför som många tjejer inte känner igen sig.

Hallå Olle. Finns det homosexuella djur?

Svar: Ja. Det finns dokumenterade fall av livslånga homosexuella relationer hos massor av arter.

Hej Olle, vilken är den konstigaste frågan du fått? /Ove

Svar: Jag har nog inte fått den än. En av de mer skruvade frågorna var en föjdfråga i ämnet koprofili - folk som tycker om att käka avföring. Då var det någon som frågade ”Använder de sked?”.

Är det sant att man kan se på någon hur bra de är i sängen genom deras sätt att dansa? /Travolta

Svar: Ja det finns folk som påstår det. Det kan ha med självförtroendet att göra. Om man tycker om sin kropp och tycker om att dansa så är det väl inte alls otroligt att man kan njuta av sin egen kropp.

Sex i världen

Gunnar Hellsing