De tar över på seriesidan

Möt Lola, Affe och Pondus - och tyck till

1 av 3
GALNA HYRESGÄSTER Här är Aftonbladets nya hyresgäster på seriesidan. Ett lagom crazy gäng som bjuder på både skratt och allvar. Premiär i dag! Pondus...
NÖJE

En bitsk kärring, en norrman, en tönt och hans hund.

Aftonbladets seriesida har fått nya hyresgäster.

Galna hyresgäster...

Från och med i dag, den 1 mars, är seriesidan i Aftonbladet sig inte lik. Ett nytt gäng har tagit plats.

Ja, förutom trotjänaren Hälge då. Han är ju kvar, förstås. Men nu har vår käre älg fått nya lekkamrater. Galna lekkamrater.

Så räkna med att humorn tar ett skutt, blir vassare och om möjligt en smula farlig.

Vi kan lova dig skratt. Men också eftertänksamhet. Och en och annan seriestripp som du helt enkelt bara måste klippa ut och nagla fast på anslagstavlan.

Här har du Aftonbladets nya seriehjältar:

Lola.

En gammal dam som till det yttre ser ut som en vän bullbakande tant. Men icke. Vassare löständer får man leta efter. Lola ryggar inte för en fet cigarr och en öl och amerikansk wrestling på tv. En änka runt 70 år, visst, men också en sanningssägare som inte väjer för något. Två amerikaner har skapat henne: Todd Clark och Steve Dickenson.

Pondus.

En levnadsgladglad norsk serie som djuplodar i ungkarlslivets alla kval och samlivets alla vedermödor. Det är vardagsproblem, barer, kvinnor (som ofta är byggda som rumänska styrkelyftare), smockor och råa skämt. Inte helt rumsrent, men alltid kul. Och en stor succé bland serievännerna i Norge. Frode Øverli heter mannen som håller i pennan.

Affe & Egon.

Amerikanen Glenn McCoy, 27, har skapat Affe. Affe är en obotlig loser, hopplöst förlorad i mansrollens svartaste hörn. Och hans jycke Egon är hans cyniske följeslagare. En hård drift med den moderne mannen och alla ideal som ska uppfyllas. I varje man finns en "Affe" på lur. Men det är här du kan se sanningen - och skratta dig dubbelvikt åt den.

Non Sequitur.

En udda fågel. Ingen huvudfigur. Olika teman. Men Wiley Millers penna är skarpare än någon annan. Och elegant som få. Prisad för sina ofta politiska teckningar (bland annat Robert F Kennedy Journalism award) står Wiley för seriesidans joker. Här kan allt hända.

Lägg till detta vår gamle vän Hälge och du har en i dessa hockeyslutspelets tider svårslagen förstafemma på Aftonbladets seriesida.

Som coach kan jag bara säga: Upp å nicka - sockerdricka! Eller nått...

Tyck till om seriesidan!

Ronny Olovsson