”Robinson” är störst igen

...men Kristian Luuk blev galans kung

1 av 4 | Foto: SVT
Folkets favorit ”Expedition: Robinson” blev utsett till Årets tv-proghram för andra gången. Fjärde säsongen bjöd på en hel del överraskningar. Bland annat dök rapparen Petter upp. Här träffar han årets Robinson himself - Mattias Dalerstedt.
NÖJE

”Robinson” är tillbaka på toppen.

Svenska folket röstade med stor majoritet fram dokusåpan till årets tv-program.

Men i underhållningsklassen blev det inget pris - det tog ”Sen kväll med Luuk”.

Först utskällt. Sedan hånat. Sedan uppskattat. Sedan älskat. ”Expedition: Robinson” har varit Sveriges i särklass mest omtalade tv-program de senaste fyra åren.

Och nu är ordningen återställd. ”Robinson” - vars säsongsfinal i januari sågs av uppemot halva svenska folket - röstades fram till årets svenska tv-program med överväldigande majoritet.

Det är andra titeln för dokusåpan - den första kom 1998. Och eftersom det nyligen blev klart med en femte säsong av programmet, är det knappast heller den sista...

Anders Lundin höll kvällens tacksammaste tacktal.

- Tack så mycket Aftonbladets alla läsare, tack så mycket tack så mycket tack så mycket...

...men Luuk är roligast

”Robinson” var också nominerat i kategorin ”årets underhållningsprogram”. Men där blev det ingen vinst. ”Sen kväll med Luuk” snuvade Anders Lundin och kompani på priset.

Kristian Luuk går därmed hem med två tv-priser och får väl därmed utses till ”galans kung”.

- Helt otroligt att vi skulle slå ”Robinson”, sa producenten.

”Skärgårdsdoktorn” prisad

Samuel Fröler må ha bytt läkarväskan mot sånghäftet - men i år var det dags för ”Skärgårdsdoktorn” att få ett tv-pris. Serien tog en övertygande seger i dramaklassen, trots hård konkurrens från ”Pistvakt” och ”Det nya landet”.

Samuel Fröler förklarade i tacktalet att han var glad att priset kom för en tung produktion.

- Det är inget man gör med en lätt vänsterhand, sa han som en liten syftning till ”Blues för vänster hand”, onanilåten på debutplattan, och fick ett rejält garv till svar.

Mattias Källman