GRATTIS - ni är bäst på tv

En halv miljon läsare har röstat fram sina favoriter i tv-rutan

1 av 2
TACK, AFTONBLADETS LÄSARE Vilken fest det blev när Aftonbladet delade ut tv-priset på Café Opera i Stockholm i går. Hela Sveriges tv-elit var på plats för att fira vinnarna.
NÖJE

Här är Sveriges bästa tv-stjärnor.

I natt firade de tillsammans på Café Opera i Stockholm.

Och alla tackade de Aftonbladets läsare för sina priser.

GRATTIS

I år röstade rekordmånga - 500 912 stycken - fram Aftonbladets tv-pristagare.

När vinnarna presenterades i går kväll på en stor gala på Café Opera var hela Sveriges tv-elit på plats för att fira med mängder av vin och lyxig buffé.

Störst jubel mötte vinnaren av årets bästa tv-program alla kategorier,"Expedition: Robinson".

- Vi brinner för det här programmet och det känns jäkligt kul att få uppskattning för något som vi har slitit och jobbat med så mycket, sa SVT:s nöjeschef Svante Stockselius, som firade priset tillsammans med "Robinson"-deltagarna från höstens avsnitt.

Erkännande från svenska folket

- Det känns härligt, det är ett erkännande att vi har gjort ett bra jobb som det svenska folket verkligen uppskattar, jublade Buba Badjie.

Lika glad var Kristian Luuk, som tog emot två tunga priser för "Sen kväll med Luuk".

- Det var jättepirrigt att vara nominerad med så duktiga figurer. Det är minst lika kul att vinna i år. Tack alla Aftonbladets läsare, sa han.

Men någon sen fest blev det inte eftersom han i dag ska intervjua latinokungen Ricky Martin som är på ett snabbt besök i Sverige.

Victoria Dyring, programledare på prisbelönta "Hjärnkontoret", lovade däremot att fira ordentligt.

"Ännu roligare tredje gången"

- Det här är fantastiskt kul. Det var ofattbart första gången vi vann, men det känns som om det är ännu roligare att få priset för tredje gången. Vi har verkligen fått behålla det vi har uppnått tidigare.

Också "Kalla fakta" kammade hem priset för tredje gången - som bästa svenska samhällsprogram.

- Det är extra roligt att det är läsarnas pris. Jag tror att tilltalet i vårt program gör att tittarna känner att vi står på deras sida, sa programledaren Joachim Dyfemark.

Kollegan från TV 4 - Bengt Magnusson - tackade förutom alla tittare sitt sittfläsk för priset som årets svenska nyhetsankare.

- Jag har jobbat som programledare i 22 år. Men jag måste nog också tacka en annan avdelning också, jag tror att det kan ha bidragit med "miljonären" i bakfickan, sa han.

Lisa Abrahamsson