Öborna fick pris - till slut

”Skärgårds-
doktorn” blev bästa dramaserie

NÖJE

Det blev tredje gången gillt.

På sista försöket tog "Skärgårdsdoktorn" hem priset som bästa dramaserie.

Helena Brodin, Samuel Fröler, Marie Richardson och Sten Ljunggren spelade alla med i årets svenska dramaproduktion - "Skärgårdsdoktorn".

- Tack så mycket Aftonbladets läsare. Det är verkligen jätteroligt.

Det säger en segerrusig Samuel Fröler efter att ha mottagit svenska folkets tv-pris i kategorin Årets svenska dramaproduktion.

I två år har serien varit snubblande nära att ta hem segern. Anledningen tror Samuel Fröler är den starka konkurrensen. I år var inget undantag.

- Jag trodde faktiskt att "Pistvakt" skulle ta hem segern i år. Den går ju nu. "Skärgårdsdoktorn" slutade gå för nästan ett år sedan.

Inga planer på en fortsättning

I tv-sofforna har serien gått hem från start. Pensionerade doktor Axel, Sören i båthuset och syster Berit representerar ett Sverige i miniformat. Alla känner vi någon i serien.

- Det har hela tiden varit en bra serie med oerhört bra manus och duktiga skådespelare. Vi har gjort 18 avsnitt och legat på topp hela tiden.

I dagsläget finns inga planer på en fortsättning och gårdagens seger gör ingen skillnad.

I stället passar öborna på att njuta av läsarnas utmärkelse.

- Jag är oerhört stolt över serien och den har varit rolig att göra. Ett stort tack till alla som tittat. Och till alla som röstat, säger Samuel Fröler.

Mikael Jansson