Nanne laddar för finalfesten

På söndag har hon chans att bli nästa svensk i Schlager-EM

NÖJE

LONDON

I går satt hon alldeles ensam och skakade ett Game Boy-spel på ett mjölktåg mellan Cambridge och London, irriterad för att batterierna var slut.

På söndag sjunger hon inför miljoner tv-tittare i den brittiska uttagningen till Schlager-EM.

Foto: PETER VAN DEN BERG
HEKTISKA DAGAR Aftonbladet träffade Nanne Grönwall i London sent i går kväll. Sångerskan har bråda dagar inför finalen i den engelska melodifestivalen på söndag.

Om Nanne vinner på söndag och sen också tar hem EM-schlagern i Köpenhamn den 12 maj... vem vet vart hennes liv tar vägen efter det?

Då kanske det inte spelar nån roll att det inte gick att spela Pacman på Game Boy en onsdag i mars.

- Nu tar vi det lite lugnt här, det här är inte nån livsavgörande grej för mig. Jag är glad för chansen och tycker det känns som en kick - men jag har inte tänkt en sekund på vad som kan hända om jag vinner, säger hon.

Trött efter tågresan

Nanne kom till London sent i tisdagskväll, hade ett hektiskt program hela onsdagen och träffade Aftonbladet sent i går kväll.

Händerna fulla av väskor och kassar, trött efter en seg tågresa.

- Gud, vilken dag... jag gick upp halv fem i morse. Först var jag med i Channel 5:s morgonprogram där jag sjöng min låt och blev intervjuad. Sen bar det i väg till Cambridge där jag pratade igenom saker och ting med mina dansare, och därefter var det en reportage för BBC som tog tre timmar att göra. Jag är helt slut.

Så där blir det resten av veckan. Massor av intervjuer. Däremot verkar det inte bli så mycket tid över för repetitioner.

”Jag behöver öva mer”

- Nää, jag skulle behöva träna mer på min låt. Men jag vet inte var jag ska hålla till i så fall. Börjar jag gapa på hotellrummet blir jag väl utslängd. Jag kanske ska hyra en taxi och be den åka runt ett tag medan jag sjunger?

I tisdags vann den svenska gruppen Antique den grekiska uttagningen.

Vinner också Nanne blir det alltså mycket svenskt i finalen.

- Vann dom? Tungt! Det var kul att höra, säger Nanne.

Nervös inför söndag?

- Nej, jag har mer ångest inför alla intervjuer jag måste göra på engelska. Tänk om britterna säger "åh, vilken korkad människa, ska hon representera oss?" Själva framträdandet blir nog inga problem alls.

Peter Wennman