Nanne blev fyra - igen

NÖJE

LONDON

Rösten höll och låten satt perfekt - men Nanne Grönvall blev ändå bara fyra i den brittiska schlagerfinalen.

Det förvånade många, inte minst segrarinnan Lindsay D:

- Vilken kanonlåt, Nanne! Jag kunde inte stå still!

Foto: PETER VAN DEN BERG
”Vilken kanonlåt, Nanne” Sextonåriga Lindsay D som vann den brittiska schlagerfinalen berömmer veteranen Nanne Grönvall.

Det rutinerade schlagerproffset Nanne, 38, fick alltså ge sig mot en 16-årig nykomling med tandställning.

Lindsay D fick nästan hälften av de 100 000 telefonrösterna och vann klart med ”No dream impossible”, en låt som enligt Nanne och maken Peter Grönvall kan bli en jättehit i Europa.

- Jag är överlycklig, det här är min debut som soloartist. Alla de andra bidragen var ju så bra, inte minst Nannes, sa Lindsay, från Sheffield, till Aftonbladet.

Överlägset rockigast

Nannes låt ”Men” var den överlägset rockigaste av de fyra och hennes fem dansare bjöd på en rätt fräck och sexig koreografi. Möjligen kostade det henne för många röster.
Jag var glad att jag kunde sjunga

Fjärde fjärdeplatsen

- Det kanske var lite för vågat för United Kingdom, skrattar Nanne.

Det var alltså inte läge för depp efteråt - svenskan kände sig på sätt och vis som segrare i alla fall.

- Ja, jag var glad att jag kunde sjunga över huvud taget. Det har varit en skitkul vecka i London och jag har inte gått omkring och räknat med seger. Jag trodde inte jag skulle komma sist heller, men det var fyra verkligt starka bidrag, säger hon.

För övrigt är fjärdeplatser bekanta företeelser för Nanne Grönvall. Hon har kommit fyra tre gånger tidigare i den svenska melodifestivalen.

Peter Wennman