Nytt avslöjande i målet mot Puff Daddy

Advokaten: ”Shyne” Barrow sköt på nattklubben

1 av 2 | Foto: AP
ÅTALAD FÖR VAPENINNEHAV. Sean ”Puff Daddy” Combs på väg in i rättssalen i går.
NÖJE

I går kom slutpläderingarna i målet mot rapstjärnorna Sean ”Puff Daddy” Combs och Jamaal ”Shyne” Barrow.

Och de började dramatiskt.

- Jamaal hade en pistol och sköt, sa Barrows försvarare.

Målet mot rapstjärnorna, som står anklagade för skottdramat på en nattklubb i New York den 27 december 1999, gick i går kväll in i sin slutfas.

När Shyne Barrows advokat Ian Niles började med sin slutplädering, erkände han för första gången att hans klient hade skjutit inne på klubben.

- Jag ska göra ert jobb lite lättare, sa han till juryn.

- Jag ska berätta att Jamaal hade en pistol.

Han sa sedan att Barrow avlossat skotten i självförsvar. Shyne står anklagad för mordförsök och riskerar ett långt fängelsestraff.

Vem sköt också?

Tre personer skadades i skottlossningen. Polisen har bevisat att Barrows pistol avlossat två skott.

Frågan vem som sköt de övriga skotten har inte besvarats. Enligt vittnen som hörts i rättegången var det sammanlagt cirka sex skott som hördes på klubben.

Puff Daddy står anklagad för att också ha haft en pistol och för att ha försökt muta sin chaufför att ljuga för polisen. Han var på klubben den kvällen med sin dåvarande flickvän, skådespelerskan Jennifer Lopez.

Hon har nu lämnat honom och har inte vittnat i målet.

Har O J:s advokat

Puff Daddys advokatteam som leds av Johnnie Cochran, som tidigare försvarat O.J Simpson, höll sin slutplädering i natt, svensk tid.

De förklarade att Combs var helt oskyldig och att de som påstått att de sett Puff Daddy med ett vapen ljuger för att kunna stämma rapstjärnan på skadestånd.

- Falska människor kom in i rättssalen med falska anklagelser, för att de ville bli rika, sa advokaten Benjamin Brafman.

Om Sean Combs fälls för brotten riskerar han upp till 15 års fängelse.

Mattias Källman