Dansmixar som siktar mot P 3

NÖJE

Så här har du aldrig hört Friends, Barbados, Date och Arvingarna förut.

Färska samlingsplattan ”Tracks for tracks” (Mariann) är fullmatad med heta dansmixar med siktet inställt på P 3 och ”Tracks”.

Och Barbados bjuder på två helt nya låtar.

"Tracks for tracks" domineras av Barbados, Date och Friends - deras respektive bidrag i schlager-SM inleder i ommixade engelska versioner. Framför allt Friends "Listen to your heartbeat" har fått ett rejält lyft. Dansmixarna finns också med på de singlar som släpptes efter finalen.

Marcos Ubedas "My oh my" med Friends var en av de starkaste dansbandslåtar som kom ut förra året. Den hör också till det bästa på den här samlingen - liksom Barbados "Boogie red", "Kom hem", Friends "Vad pojkar gör om natten" och Arvingarnas "Rakt in i hjärtat".

Barbados ställer upp med två tidigare outgivna låtar, "Nu är vi på" och "Vi kan nå himlen". Båda är starka, men jag blir nyfiken på hur de låter i mer normalt Barbados-läge.

Ett helt album med moderna dansmixar känns ibland för mycket.

Lasse Stefanz släpper nya albumet "Emelie" (Frituna) den 19 mars. Titelspåret är aptitretare på den singel med samma namn som nyss släppts. Som första smakprov fungerar "Emelie" alldeles utmärkt. Det är en upptempolåt av klassiskt Lasse Stefanz-snitt och en stark Svensktoppsaspirant.

Men jag gillar baksidan mycket mer. "Ge mej en ros" är en betagande svensk version av Kenny Rogers "Buy me a rose". Jag hoppas att Lasse Stefanz kommande cd rymmer fler sånger av samma kaliber.

"Emelie" blir Lasse Stefanz första helt nya platta sen den lysande "Över en kopp i vår berså" (Frituna) 1999. Efter det har bandet släppt samlingsdubblarna "Sommardansen 3" (Frituna), "Guldkorn" (Mariann) och nyligen utkomna trippelboxen (!) "60 guldlåtar" (Mariann). Det lite märkliga är att låturvalet på "Guldkorn" och de två första skivorna i boxen är identiskt, med tyngdpunkten på material från 1985, 1986 och 1987. Den tredje skivan i boxen är ny och domineras av låtar från plattorna "Elaine" (1984) och "Peppelinos bar" (1988). Trots allt en bra grundkurs i Lasse Stefanz 80-tal, även om självklara "Marie, Marie" inte finns med.

Nu hörs Sten & Stanley i två aktuella filmer på bio. Singeln "Filmmusik" (Scranta) innehåller "En kvinna, en man" ( Bob Marleys "No woman, no cry" i svensk tolkning) från "Familjehemligheter" och klassikern "Jag vill vara din, Margareta", som hörs i "Eva & Adam".

Plusguiden

Michael Nystås