Svenskarna som gör Fatboy Slims nya video

1 av 3
plöjer vidare Patrik von Krusenstierna, Ole Sanders och Mats Lindberg från det svenska produktionsbolaget Traktor under inspelningen av Fatboy Slims nya video "Ya Mama".
NÖJE

Alla vill jobba med dem.

Ytterst få får.

Nu har Traktor gjort Fatboy Slims nya video.

Jonas Åkerlund och Traktor.

Där har ni nöjesvärldens för närvarande hetaste svenskar just nu.

Nyligen hade Hollywoodfilmen "Chain of fools" världspremiär i Sverige. Bakom filmen står produktionsbolaget Traktor, ett sju man stort kollektiv som främst gör reklamfilmer. Men efter långfilmsdebuten ska de nu ge sig in i musikvideobranschen.

Nobbade flera gånger

Och plötsligt vill alla popstjärnor arbeta med det heta gänget.

- Ja, många stora stjärnor har hört av sig och det är ju spännande. Men vi är försiktiga och har valt att främst arbeta med reklamfilm, säger Ole Sanders som är en av producenterna i Traktor.

Engelska Fatboy Slim, eller Norman Cook som han egentligen heter, har dock ihärdigt försökt få Traktor att göra en video åt honom.

Och efter många nobbanden gav Traktor slutligen med sig.

- Han skickade nästan alla spår han har gjort, bland annat "Demons" och "Praise you", men det är först nu när vi gjort över 300 reklamfilmer som vi kände att tidpunkten var rätt.

Videon till låten "Ya Mama", som är den fjärde singeln från albumet "Halfway between the gutter and the stars", spelades in i januari på ön Carriacou, norr om Grenada.

Fatboy Slim extremt nöjd

Handlingen är aningen svår att förklara.

- Det kretsar kring en sång som kommer till en liten galen ö och som skapar fullständig kaos för alla som hör den. Fatboy Slim är extremt nöjd med den. Han har inte skrattat så mycket på många år, säger Ole Sanders.

Videon släpps inom kort.

Och likaså fler spännande projekt för Traktor, kan tänkas.