Han filmar kändislivet

Fredrik Lindström: ”Jag försöker vara rättvis”

1 av 2 | Foto: JONAS BILBERG
gratisfester och celebriteter Fredrik Lindström är väl bekant med den kändisvärld han nu ska filma.
NÖJE

Närmare två meter i strumplästen.

Känd från radio, film och tv.

- Efter att ha kommit in i den här världen föds idéer kring gratisfester och celebriteter - en massa stoff man vill använda sig av, säger Fredrik Lindström om sin kommande film ”Känd från tv”.

Alexander är talkshowvärd. Han dricker gratissprit på galapremiärer och frotterar sig med kändiseliten. Tåget går i 190. Han tappar styrfart och söker hjälp hos terapeuten.

Alexander är huvudpersonen i Fredrik Lindströms ”Känd från tv”. Johan Rehborg spelar programledaren som efter hektiskt ungkarlsliv faller för journalisten Åsa ( Alexandra Rapaport).

- Jag gör inte anspråk på att göra en dokumentär om den här världen, men jag försöker vara rättvis, säger Fredrik Lindström som står för manus och regi.

”Folk blir tjatiga på krogen”

Terapeuten ( Gerd Hegnell) har en central roll i filmen.

- Det finns ett allmänt ökat intresse för det inre själslivet. Terapeuten fungerar som en komisk katalysator och där får man reda på saker om karaktären som inte skulle komma fram annars. Den fungerar lite som kören i det antika dramat, säger Lindström vidare.

Är det inte lite navelskåderi att göra en film om medievärlden?

- Ja, det kanske det är, men det är trovärdigheten som är det avgörande. Man har en idé och placerar den i en kontext man har erfarenhet ifrån.

Vilka är för- och nackdelarna med kändisskap?

- Man får en massa uppskattning, snälla kommentarer och privilegier. Men folk blir tjatiga på krogen.

Enligt Fredrik Lindström finns risk för hybristolkning av den som både skriver och regisserar sina egna filmer. Men...

- Är man två måste man kompromissa. Och man måste ta lite risker också. Jag har svårt att se mig själv regissera någon annans manus.

Men om husguden Woody Allen gav dig ett manus?

- Då skulle jag nog överväga att regissera.

Jorunn Amcoff