Oops, jag skicka´ ett mejl

NÖJE

IT, detta bitterljuva fenomen.

Du når hela världen med ett knapptryck, och det är ju praktiskt.

Men det kan bli himla pinsamt om du inte ser upp.

Här ytterligare några exempel:

Sensmoral: Använd aldrig "Reply all". Och om du känner dig det minsta osäker - skicka snigelpost i stället.

Foto: EVA THIMGREN
"Reply all" kan skita ner ditt liv ordentligt.

Mest pinsamt torde det vara för tjejen som 1) skickade ett "reply all"-mejl till personal-ansvarige på företaget där hon förklarade att hon inte trivdes och bad om omförflyttning. Samtidigt som hon i ogenerade ordalag beskrev sig själv som jättebra.

2) skickade ett nytt mejl till alla när hon insåg att alla faktiskt kunnat läsa det förra. I det mejlet varnade hon alla för personalchefens "dolda funktion" som hon ansåg var ansvarig för att alla fick mejlet.

Och, 3) Till sist bad om ursäkt i ett tredje och avslutande alla-mejl.

Ola: "Jag fick en bild mejlad till mig av en brud en gång, som jag "lärt känna" genom en mejlinglista. Skulle skicka den till en kompis och skrev typ "shit, hon ser ju fan ut som 35, men hon är bara 18". Och råkade replya till henne i stället."

Hanna: "För ett år sedan, hade precis träffat en schyst tjej som motsvarade nära nog alla mina drömmar och jag gjorde nära nog allt rätt - till en förmiddag när jag upprörd över en sak hon sagt, skrev ett långt mejl till en av mina bästa vänner om just detta. Och till råga på allt citerade jag henne" tror till och med att jag spydde lite galla över henne. Och skickade det till flickvännen. Men. Jag fick till det som om jag skrivit till mig själv - att jag använt det som dagbok"

Martin: "Jag skulle, som den fege usling jag är, avreagera mig på min dåvarande flickvän som jag tyckte hade betett sig svinigt. Jag mejlade min polare om detta och kryddade mejlet med fraser såsom "du har rätt - hon är fet och ful" och "jag förbannar den dagen vi träffades". Hela härligheten sändes sedan till henne. Jag kan än idag inte förklara hur hon kunde få mejlet. Jag var singel innan hennes reply nådde fram."

Om du mejlar fel hemifrån:

Om du mejlar fel på jobbet:

Gunnar Hellsing