- Marcus är vacker

NÖJE

Ingrid Bergman, Ann Margret och Vendela Kirsebom är bara några av de många svenska skönheter som gått på export.

Men hur är det med utbudet bland våra män?

Inte illa alls, enligt supermodellen Heidi Klum.

Foto: AP
Heidi gillar svenska exportprodukter.

- MTV-presentatören Lars, han är rätt snygg. Marcus Schenkenberg, är han också från Sverige?! Han är en av världens vackraste män. Han är väldigt trevlig också.

Har ni träffats?

- Vi var med i en tysk slå-vad-tv-show. Vi förlorade vadet och, vad skulle vi göra? Marcus tog av sig sin skjorta och jag målade ett stort ansikte på hans bröstkorg. Det var väldigt svårt för mig. Och för honom också tror jag.

Den 20 april deltar Heidi Klum i Fashionably Loud 2001 i Milano. På catwalken samsas supermodeller och liveband om publikens gunst. Men för den tyska modellen lockar också filmvärlden.

- Jag har precis gjort en roll i "Blow dry". Det är min första långfilm och manuset är skrivet av Simon Beaufoy som skrev "Allt eller inget". Han är suverän!

"Blow dry" är regissören Paddy Breathnach andra film.

- Det som avgör mina filmval är manuset och att det är en bra rollfigur, säger Heidi Klum som just nu är på jakt efter nya utmaningar på vita duken.

- Jag läser olika manus för att hitta en bra roll igen. En karaktär som inte dör under de första två minuterna. En figur som skiljer sig från det jag gör i vanliga fall. Som modell vill de ofta att du ska göra stereotypa roller - ett vackert ansikte utan eller med väldigt få repliker. Därför försöker jag alltid hitta någonting jag tror på. Men det är inte lätt.

Heidi Klum är fortfarande främst modell och erkänner att hon därför kan vara kräsen i sina filmval.

arkiv/Heidi Klum

Jorunn Amcoff