I kväll kan Rednex bli vinnare - i Tyskland

Foto: ann-sofi rosenkvist
tävlar mot storstjärnor Rednex singel ”Spirit of the hawk” slåss mot bland andra Britney Spears och Mel C.
NÖJE

Rednex framgångar i Tyskland fortsätter.

I kväll kan gruppens ”Spirit of the hawk” vinna pris för bästa internationella popsingel på grammisgalan i Berlin - framför låtar med Britney Spears och Melanie C.

Vikingarna kan också vinna.

Vikingarna är inte det enda bandet som gör succé i Tyskland.

Rednex toppade i höstas singellistan med ”Spirit of the hawk” nio veckor i rad, och klev för en månad sedan över det tyska miljonstrecket.

Gruppen fick också äran att som enda icke-tyska akt framträda med låten vid avslutningsfesten av världsutställningen ”Expo 2000” i Hannover.

Tysklands Grammygala

I kväll kan ”Spirit of the hawk” vinna klassen "bästa internationella popsingel" på Tysklands motsvarighet till Grammygalan, Echo Awards.

Rednex är nominerade tillsammans med Britney Spears, "Lucky", Bon Jovi, "It"s my life", Melanie C, "I turn to you" och Santana,"Maria Maria".

- Det är helt fantastiskt att vara nominerad tillsammans med dem, säger Mia "Whippy" Löfgren, som i kväll finns på plats i Berlin under galan.

- Det vore otroligt kul att vinna, och det finns en chans att vi gör det eftersom det har gått så himla bra för oss i Tyskland.

Kan få fira med Vikingarna

Hon kan i kväll få fira tillsammans med Sveriges andra stora tyska export Vikingarna, vars album "Kuschel dich in meine arme" är nominerad i schlagerklassen.

- Det är jättekul. Vi spelade tillsammans med Vikingarna i "Bingolotto". Jag hoppas verkligen att de vinner, säger Mia Löfgren.

Lisa Abrahamsson

ARTIKELN HANDLAR OM