Lena Ph gör ny krogshow

”Jag har väntat i tio år”

1 av 2 | Foto: TOMMY MARDELL
ingen vanlig mossig show Lena Philipssons nya krogshow kommer bjuda på en hel del teknik och humor. I september är det dags för Lena att dra på sig showkläderna på Hambörger Börs i Stockholm.
NÖJE

Det var tio år sedan sist.

Nu gör Lena Philipsson en ny krogshow i Stockholm.

Den nya showen heter helt enkelt "Lena Philipsson" och drar igång på Hamburger Börs i början av september.

- Jag har väntat i tio år på att få ta på mig showkläderna igen. Det ska bli jättekul, säger Lena Philipsson, 35.

Nytänkande show

Showen bygger på både gamla och nya låtar, men också på humor och teknik.

- Den står för nytänkande och är inte en vanlig mossig show. För mig är "vidare och framåt" honnörsord.

För regin står Hans Marklund, som just nu sätter upp revyn "R.E.A" på Hamburger Börs. Det var också han som iscensatte Lena Philipssons actionshow "Agent 006" för tio år sedan. Idén till den nya showen har växt fram sedan dess - men är fortfarande inte helt färdigskriven.

- Inramningen är klar, men vi håller fortfarande på att pusslar med olika idéer. Det som är kul med Lena är att hon vågar släppa loss och göra knäppa saker. Många andra är rädda att släppa på sin image, säger Hans Marklund.

Lena Philipsson slog igenom i schlager-SM med "Kärleken är evig" 1986. Framgångarna fortsatte i början av 90-talet med "Rocktåget"-turnén och "Agent 006".

Därefter blev det ganska tyst runt henne.

- Det klart att jag är lite nervös för att vara själv i just ett sådant här stort evenemang. Men samtidigt måste man våga kasta sig ut. Glädjen och nyfikenheten väger lite tyngre än fruktan, säger hon.

Jobbar med ny popplatta

Förra sommaren sa du att två plattor skulle släppas till hösten. Vad hände med dem?

- Det är så mycket som händer. Min samlingsplatta kommer inom några veckor, sedan jobbar jag med min nya popskiva också. Vi får se om jag hinner klart med den till hösten.

Lisa Abrahamsson