De ska bli våra nya Popstars

Fem tjejer i dokusåpan bildar gruppen ”Excellence”

Foto: Kanal 5
De utvalda. Tjejgruppen ”Excellence” har satts ihop för att bli stjärnor. Från vänster Jojo (sittande), Iza, Cat, Suzie Q och Jay. Tanken är att ni snart ska kunna det utantill.
NÖJE

Johanna, Anna, Susanna, Malin och Jenny ska bli popstars.

I Kanal 5:s dokusåpa ”Popstars”, och på riktigt.

De kallar sig Excellence och vill erövra världen.

Och helt osannolikt är det kanske inte. I de länder där programmet ”Popstars” har sänts har grupperna som skapats med kameraövervakning i dokusåpatappning sålt stort och singlarna har hamnat direkt på singellistornas toppar.

I Storbritannien slog gruppen Hear'say försäljningsrekord för en debutsingel (de tog rekordet av självaste Britney) när gruppens första singel ”Pure and Simple” släpptes.

Och i Australien, där serien skapades, är såpabandet Bardot hetast av alla.

Såklart hoppas Bonnier Music, som varit med från början och plockat ut de fem tjejerna, att samma sak ska hända här. Och att Excellence dessutom slår utomlands.

– Vi kör utlandslansering under sommaren. Jag tror att den typ av r’n’b med popådra som vi gör funkar i andra länder, säger Joakim Åström på Bonnier Music som suttit med och valt tjejerna.

I Australien är man nu inne på andra säsongen av programmet.

Och den tyska motsvarigheten No Angels har sålt flera hundratusen exemplar av sin singel.

De har övat i hemlighet

I Sverige har tjejerna i hemlighet jobbat drygt en månad i studion, spelat in video och övat dans och singeln ”Need to know (Eenie Meenie Miny Moe)” är färdig.

Nästan halva albumet är färdigställt, tanken är att det ska släppas i maj.

Och Johanna, Anna, Susanna, Malin och Jenny är förstås alldeles till sig.

– Det är så skönt att det äntligen är officiellt. Man vill så gärna berätta för alla kompisar, säger Malin.

För det är barndomsdrömmar som går i uppfyllelse för dem.

– Det här är jättekul, jag har sjungit sen jag var ett och ett halvt år och haft den här drömmen sen jag var sex, sju år, säger Johanna.

Och de tror stenhårt på sig själva.

– Vi kan gå hur långt som helst. Titta bara på Friends, de är stora nu. Men i utlandet däremot har vi ju inte hjälp av tv-serien. Men då får vi hitta på nåt annat, säger Jenny.

Veteraner bakom singeln

Debutsingeln för Excellence, ”Need To Know (Eenie Meenie Miny Moe)”, släpps den 17 april, efter att tv-tittarna ska ha fått lära känna de fem tjejerna i bandet i några veckor.

Om det blir en lika stor hit här som i övriga världen återstår förstås att se. Men det är ett rutinerat gäng som står bakom debutsingeln; teamet Epicentre som tidigare skrivit åt bland andra A-Teens. Rösterna är producerade av Christer Sandelin och Tommy Ekman.

Och, om nån undrade - ”Eenie Meenie Miny Moe” är en engelsk motsvarighet till ”Ole dole doff”.

WEBB-TV

Snabbfråga

Mer om bandet

Popstars - så här går det till

Lisa Pehrsdotter, Mattias Källman