April in Paris... 2

NÖJE

Har du svårt att ta dig fram i Paris nattliv? Problem att hitta rätt affärer?

Puls visar vägen till stadens nöjeskvarter.

Champs-Elysées har blivit hett igen. Gå till nattklubbarna VIP eller Monkey för att vara riktigt rätt. Men de kan både vara svåra att hitta - vi pratar inte stora, flashiga entréer, utan snarare små undanskymda dörrar - och svåra att komma in på. Oftast gäller det att ha någon kontakt inne på klubben för att beviljas inträde.

Buddha Bar, 8, rue Boissy d"Anglas, är en av Paris populäraste barer just nu. Här kan du börja kvällen. En hipp bar med orientalisk kitsch. Mycket Hollywoodstjärnor och svenska fotomodeller.

För en mindre trendig, men trevlig, kväll bör du besöka kvarteren kring Bastiljen.

Här gäller latinmusik och till viss del fransk house för tillfället. För gott käk prova Le Souk, en schyst couscous-restaurang som oftast är proppfullt.

Marais-kvarteren öster om hallarna bjuder på den bästa shoppingen.

Är du ute efter kläder är Rue des Francs Bourgeois ett måste. Letar du möbler är det 60- och 70-tal som gäller just nu. På Rue de Temple finns det gott om bra antikaffärer.

För övrigt är svenskt, med H&M och Ordning & Reda i spetsen, hett och rätt i Paris.

Barbes-Rochouart är Paris Harlem - en fantastisk kombination av gammal afrikansk kultur och modern innestad. Pulserande energi överallt, enorm frukt- och matmarknad, afrikanska kläder, skivor och böcker.

La Defence är ett makalöst kontorsområde väster om stadskärnan. Enorm triumfbåge i vit marmor som står riktad rakt mot den riktiga triumbågen en halvmil bort på Champs-Elysées. Hela stället ser ut som framtiden.

Radio ADD 97.8 är bästa radiokanalen för hiphop. Bra tips om klubbar och konserter.

Favvoplatser

Martin Gelin, Nina Jakobson

ARTIKELN HANDLAR OM