Madonnas nätpremiär stoppad

Skivbolaget: ”Vi hoppas det ordnar sig”

NÖJE

Var du sugen att se Madonnas nya video på nätet?

Då får du ge dig till tåls.

Originalversionen stoppades bara fem minuter innan utsatt tid av oklar anledning.

Tidigare har den blivit censurerad av MTV.

Foto: ANDREAS HILLERGREN

– Jag är lika besviken som Aftonbladets nätläsare troligen är men det kommer att ordna sig, det är jag säker på, säger Erik Lant på Warner Music.

Han försöker just nu reda ut varför videon till låten: ”What it feels like to be a girl” stoppades på alla svenska sajter.

Det våldsamma innehållet Madonnas nya video har tidigare fått MTV och andra musikkanaler att vägra visa videon förutom på kvällstid.

Aftonbladets nätupplaga och en rad andra svenska sajter blev för flera veckor sedan lovade orginalversionen av videon i nätformat. Men bara minuter innan den skulle visas i dag stoppades den.

– Jag fick ett mail från min kontaktperson i USA. De har inte angett något motiv utan att all nätvisning är”on hold” tills vidare, säger Erik Lant.

Han utreder just nu orsakerna bakom beslutet.

– Det är ovanligt men det förekommer. När en artist är av den dignitet som Madonna är så händer det sådana här saker ibland, det är så många människor inblandade, säger han.

Vad vill du säga till dem som suktar efter att se videon?

– Ni får vara litet tålmodiga. Jag har lovat att ni ska få se den och det står jag för, säger Erik Lant.

Regin till videon står Madonnas make Guy Ritchie för. Han är mannen bakom våldsfilmerna "Snatch" och "Lock, Stock & two smoking barrels". I videon låter han sin fru begå en mängd brott.

Annika Sohlander