Bland barer och klubbar

NÖJE

Är du någorlunda känd och bor i London är du medlem i en klubb.

De flesta inneklubbarna är inte till för allmänheten, utan bara för medlemmar och en och annan skvaller-fotograf.

– Det spelar ingen roll om du är kille eller tjej, är du inte medlem kommer du inte in, säger Andy Russell, som är dörrvakt på cocktailbaren Freedom i Soho.

– Undantagsfallet är om det är en kväll med ytterst lite folk, och klubben börjar tappa medlemmar ändå. I dag kan du lyckas komma in på Met bar, speciellt om du kommer före sex-tiden.

– Det hade du inte gjort för ett år sedan, lägger han till.

– Hotellbarer är alltid populära, eftersom så många människor passerar London dagligen. The Purple bar på Sanderson hotell är väldigt inne just nu, och för det mesta går det att komma in där vare sig du tillhör eliten eller inte, säger Andy.

Sugarreef

Schyst cocktail-bar runt hörnet från Piccadilly Circus. Prisvärd, klassisk och relativt nyöppnad.

Great Windmill Street, Soho

The Met Bar

Många tycker att baren är överreklamerad och ganska trist. Även om trendfaktorn sjunkit det senaste året kan det vara svårt att komma in om du kommer efter klockan sex.

Metropolitan Hotel, Old Park Lane

Torture Garden

Sist Marilyn Manson var i London gjorde han succé på klubben Torture Garden. Du behöver inte älska piskor och läder för att gå dit, men du måste se ut som om du gör det för att komma in.

Torture Garden. Kolla Time Out för adress.

The Purple bar

The Purple bar är juvelen i kronan och kostar därefter. Är ni inte ute efter att spendera stora summor pengar så försök att undvika en helkväll. Men Sanderson är i alla fall värt ett besök. Både Victoria Beckham och Donatella Versace kan intyga det.

Sanderson Hotel, 50 Berner Street

Voodoo Lounge

Rolling Stones är temat och drinkarna är döpta efter deras sånger. Inredningen går i krom och vitt, med högt i tak, schysta Stones-foton på väggarna och fejkade eldtungor i baren. Finns även en restaurang. Se lagom cool så kommer du in.

Leicester Square

GE Club

Under London Fashion Week är det omöjligt att komma in på GE Club, varenda fashionista i stan verkar ha planerat in en drink där. Annars borde det gå bra.

Great Western Hotel , Liverpool Street, EC2

Cargo

Shoreditch är just nu Londons trendigaste område och alla inom media, reklam och konst drar sig till barerna där nån gång under kvällen. Cargo slog upp portarna i januari och blev omskriven i varenda blaska. Häftig inredning, hög trendfaktor och levande musik.

93 Feet East, – Old Street.

Mer London

Ordlista

Hanna Nova Beatrice ([email protected])