Dylan gifte sig i smyg

Ny bok avslöjar stjärnans hemliga privatliv

NÖJE

HOLLYWOOD

Lagom till Bob Dylans kommande turné avslöjas hans okända liv.

I en ny bok.

Rockstjärnan har en 15-årig dotter från ett förhållande med en av sina körsångerskor.

Foto: AP
okänd dotter Bob Dylan har alltid vägrat svara på frågor om sitt privatliv. 2011 avslöjades att han i hemlighet varit gift under sju år med en av sina körsångerskor. Tillsammans har de även en dotter .

I "Down the highway: the life of Boy Dylan" skriver den brittiske författaren Howard Sounes att Dylan fick barn med Carolyn Dennis 1986 och att rockstjärnan gifte sig med kvinnan fem månader senare.

Flickan, Gabrielle Denis-Dylan, såg föräldrarna skilja sig 1992. För att klara den dyra skilsmässan turnerade Dylan hårt under 90-talet, skriver Sounes.

Författaren fann ett bevis på 15-åringens existens sedan han funnit föräldrarnas vigselbevis.

- Dylan är en mycket skygg person och det är därför det är så svårt att få reda på något om hans privatliv, säger exfrun Dennis.

Den 24 maj fyller Dylan 60.

Lagom till födelsedagen kommer ytterligare en ovälkommen present för rockstjärnan - en artikel i Rolling Stone Magazine om hans fanatiska fans.

Där figurerar bland andra A J Weberman, som en gång var övertygad om att Dylan gick den amerikanska regeringens ärenden.

På Dylans 30-årsdag arrangerade han bland annat en hippiedemonstration mot stjärnan.

- Några dagar senare överfölls jag på gatan. När jag vände mig om såg jag Dylan. Jag kunde inte tro det. Jag blev blåslagen av Dylan, berättar han.

fakta/dylan

Magnus Sundholm