Britney Spears i läskig jätteaffär

Superstjärnan får en miljard av dryckjätte

NÖJE

94 miljoner dollar, knappt en miljard kronor, betalar Pepsi för att få använda Britney Spears ansikte i en massiv reklamkampanj som startar i dag.

Det är det dyraste sponsoravtalet läsktillverkaren någonsin tecknat, och för pengarna sjunger Britney en specialskriven trudelutt och dansar i en reklamfilm som fick sin premiär under Oscarsgalan i amerikansk tv.

Jorå, nog har hon anledning att se glad ut, alltid.

Precis som Michael och Janet Jackson, Madonna, Spice Girls och Ricky Martin säger tonårsstjärnan att det inte var pengarna som fick henne att ställa upp som reklampelare.

- Nej, framför allt är det för att jag har älskat Pepsi sedan jag var liten, säger Britney och tillägger:

- Människorna som de har jobbat med förut, som Madonna och Janet Jackson. Det är helt galet! Så att få vara del av en sån grej är verkligen coolt.

Dyraste läskreklamen någonsin

Om det verkligen stämmer att Britney Spears får en knapp miljard i sponsorpengar från läskedrycksjätten är det den dyraste affären någonsin i den branschen.

Michael Jackson fick drygt 300 miljoner för sin medverkan, en deal som hastigt avbröts när han anklagades för sexuella övergrepp på en minderårig pojke för några år sedan.

För Britneys 961 620 000 kronor får man närmare 200 miljoner läskflaskor, så man får väl hoppas att kampanjen blir lyckad...

Mitt uppe i filmarbetet

Britney är just nu mitt uppe i arbetet med sin första långfilm, What are friends for. Den filmas i Georgia och Louisiana och handlar om tre gamla vänner som ger sig iväg till Los Angeles för att ställa upp i en talangjakt.

Hennes senaste video Don't let me be the last to know har sänt chockvågor genom det konservativa USA, eftersom hon rullar omkring i vattnet med en stilig fotomodell i minimala kläder.

Till och med hennes pojkvän, Justin Timberlake från pojkbandet N'Sync, tyckte att det var lite väl mycket av det goda. Särskilt när det avslöjades att den jungfruliga sångerskan efter inspelningen var väldigt intresserad av att veta om hennes motspelare hade någon flickvän.

WEBB-TV MED BRITNEY:

Peter Holmlund