Wahlströms nya blir en höjdar-cd

1 av 2 | Foto: TV 4
Wahlströms bjuder på popbakelser.
NÖJE

Veckans singel:

”Lovar & svär” (DoReMe) med Wahlströms.

Ytterligare ett glimrande smakprov från kommande albumet.

Wahlströms följer upp debuten "Blå, blå ögon" (DoReMe) från 1999 med nya skivan "Lovar & svär", som släpps den 23 april.

Mycket talar för att det blir en riktig höjdar-cd.

Första singelsmakprovet släpptes redan i september - "Hela världen för mig" var en lysande pojkbandsballad - och i januari följdes den upp med jublande dansbandspop i "Sofie" med sensationella tryckaren "När mina tårar är regn" på baksidan. Om den skrev jag att det var en av de bästa dansbandslåtar jag hört.

Det är fortfarande ett mycket giltigt omdöme.

Nu har alltså

titelspåret från Wahlströms kommande cd släppts som tredjesingel. "Lovar & svär" är skriven av inte helt okände Leif Melander, som nu kan få sitt stora genombrott som kompositör. Till Wahlströms har han skrivit en riktig popbakelse, det är ännu mer utpräglad pojkbandspop, som gjord för unga män på barstolar. Martin Klamans arrangemang och produktion har som vanligt fingerfärdighet och skönt driv som främsta signum.

Baksidan är en modern version av 60-talshiten "Be my baby".

Vad skulle kunna gå fel nu?

Femplusbelönade

Kindbergs släpper "Den tid vi behöver" (Mariann) på singel till radiostationerna.

Det är en av de starkaste låtarna från bandets hyllade album "Donna Bella Donna" (Mariann) som släpptes i februari i år. I min recension den 27 februari jämförde jag "Den tid vi behöver" med Lasse Stefanz-klassikern "Främling", en inte helt irrelevant tolkning.

Joyride satte djupa avtryck

med "Hey hey honey" på samlingen "Aktuell Musik 16" (Mariann) i september förra året. Märkligt nog blev den aldrig någon större hit. Det har inte gått bättre för uppföljaren, i helgen halkade den ut från Svensktoppen efter en ynka vecka.

"Zigge Zagge" (Mariann) har också Lars "Dille" Diedricson bland låtskrivarna. Det är en frejdig låt, ystert vårrusig med mycket dragspel och en text som jag gillar skarpt: "det bara dunkar och slår i mig / som en big bam boom / zigge zigge zagge boom". Kredd till medkompositörerna Martin Hedström och Kaj Svenling.

Semifinalerna

(av någon anledning tre stycken) inför finalen av dansbands-SM i Sunne i sommar avslutades i helgen.

Titanix tog den tredje och sista finalplatsen i vad som artar sig till en riktigt spännande uppgörelse mellan dem, Date och Hjältarna.

Bäst just nu

Michael Nystås ([email protected])