”Shaggy är bara en roll jag gör”

Reggaestjärnan är på Sverigebesök

1 av 2 | Foto: MARIA ÖSTLIN
TJEJERNAS FAVORIT Shaggy - eller Orville Richard Burrell som han egentligen heter - är aktuell med succésingeln ”It wasn’t me”. - Det är mest tjejer som gillar den, säger Shaggy när Aftonbladet träffar honom.
NÖJE

Reggaesångaren Shaggy är känd för låtar om ohämmat sex. Men i själva verket är han en vanlig, snäll kille.

- Jag vill alltid lära känna en tjej ordentligt innan jag gör något, säger han.

I succésingeln ”It wasn”t me” ber Shaggy sin kompis förneka flickvännens anklagelser om otrohet. Trots att hon kommit på honom med en annan tjej på badrumsgolvet. ”Säg att det inte var du som låg där” uppmanar han, som att det vore en vettig bortförklaring.

- Många sa åt mig att jag skulle få en massa skit om jag släppte den. Men i själva verket är det mest tjejer som gillar den. De ringer och önskar den på radio och så, de fattar att den är på skoj.

Gav låten till Lady Saw

Ändå skrev Shaggy en ny version av låten, sett från flickvännens perspektiv. ”Son of a bitch” hette den och han gav den till Jamaicas hårdaste reggaesångerska Lady Saw.

- Det är ju en väldigt manschauvinistisk sång, så jag ville ge tjejerna en chans att leverera sin version.

Han tycker att det är viktigt att skilja sin verkliga personlighet, Orville Richard Burrell, från playerkillen Shaggy som ligger med vem som helst.

- Shaggy är som en extremversion av allt jag är. Han är bara en rollfigur jag kliver in i då och då. Jag svär, ingen skulle orka vara Shaggy 24 timmar om dygnet.

”Ni har en bra reggaescen”

Nu är han i Stockholm för att prata om sitt nya album ”Hot Shot”, som egentligen släpptes redan i höstas men nu får en ny chans i och med hitsinglarna ”It was”t me” och ”Angel”.

- Sverige är schyst. Ni har en bra reggaescen.

I sommar blir det turné över hela USA. Förmodligen tillsammans med Backstreet Boys.

- Vi håller på och förhandlar om det nu. Det vore fantastiskt om jag får en chans att sprida reggaemusiken till deras publik.

Kommer ni spela in något tillsammans?

- Det är inte alls omöjligt, om de har en låt som passar mig. Jag har stor respekt för deras musik.

Martin Gelin