Vem vinner slaget om förstaplatsen?

NÖJE

"Waddup! Bad man nuh tek baddup!"

Merciless igenkänningsord ekar överallt.

"Did you hear about the killing? You can see it pon tv, you can see it pon the radio", säger min kompis Bling Dog.

Merciless "Sting history" ligger på tjugosjätte plats på topplistan. "Laing send junky fe test me, neva know seh Jah bless me" deejayar han och syftar på Ninjaman.

Ninjaman har varit en "cokehead" som åkt in och ut ur fängelse men han har likväl behållt sitt rykte som den bästa artisten på scen. Det var i december på Sting-festivalen som Merciless chockade alla med att "kill" Ninjaman, Bounty Killer och alla andra artister på scen. Folk pratar fortfarande om det.

Det handlar över huvud taget mycket om "killing" och "clashing" nu. Men även om Merciless alias War Head rider på framgången är det ingen som tror att han på allvar kan mäta sig med Beenie Man, Bounty, Sizzla och Elephant Man ( Capletons tidigare totala dominans har fått sig ett bakslag).

Sizzla petade ner Shaggy från förstaplatsen på topplistan. Han blev i sin tur nedpetad av George Nooks "God is standing by". Beenie Man skröt med att han "bust" (upptäckte) Tanto Metro & Devonte, Super Cat, Silver Cat och Alley Cat. Bounty gav snabbt svar på tal:

"Me bust the biggest animal in the jungle: Elephant."

Det börjar närma sig valtider. JLP:s Edward Seaga kallar PNP:s PJ Patterson för en "black rascal" och PJ:s anhängare menar att Seaga är rasist. PJ försöker vinna röster på att ställa frågan om folket verkligen vill ha en vit man igen för att leda "a black man country".

Beenie Man har gått från JLP till PNP och uppträder i deras färger. Folk tycker det är fånigt. T.O.K uppträder aldrig i JLP:s färger, trots att deras "Chi-chi man" är JLP:s valkampanjslåt. Beenie Man har antagligen fått mer pengar från PNP än JLP och Grammyn han fick höjde hans status.

"Every year dem say Beenie"s gonna flop and every year him get the Deejay of the Year", säger Bling Dog.

Den som partierna helst skulle vilja ha på sin "pay roll" är Courtney Walsh, cricketspelaren som skrev in sig i historieböckerna härom dagen genom att vara första bowler någonsin att slå över 500 wickets.

Nu är det Reggae Boyz tur att visa vad de kan. De möter Mexiko i en VM-kvalmatch. Bästa spelaren Onandi Lowe var på en dance med Merciless härom kvällen och sjöng med alla andra: "War head, hard fe dead!".

Marimba Roney