Bästa filmerna gick inte på bio

1 av 2
Winona Ryder och Richard Gere som udda kärlekspar i "En höst i New York" - ny på video.
NÖJE

Veckans bästa videonyheter gick inte på bio.

Inte ens "Flawless" som har Robert De Niro och Philip Seymour Hoffman i huvudrollerna.

Men både den, "Harem suare" och "Förlorad identitet", som i original heter "Meschugge", berättar lite ovanliga historier.

Till skillnad från de mycket förutsägbara och banala "Höst i New York" och "Blair witch 2". Som gick på bio.

Men inte sågs av särskilt många.

Flawless

Robert De Niro är grinig New York-polis som hatar sina homosexuella grannar. Efter en olycka får han svårt att prata och lär sig att sångträning kan hjälpa. Philip Seymour Hoffman spelar transvestiten som till sist får hjälpa honom. En kulturkrock som öppnar nya världar för båda. (Scanbox)

Harem Suare

Kärleksdrama av Ferzan Özpetek om sultanens favoritälskarinna (fransyskan Marie Gillain) som blir kär i en svart eunuck. Berättas i återblickar och är först vag och omständlig och otydlig, men blir allt mer fängslande. (Sandrews)

Förlorad identitet

Mångbottnad historia om judar i dagens New York. Några slumpartade möten avslöjar händelser i det förflutna i Tyskland. Rör sig i tid och plats och tar sin tid, men blir en spännande thriller om hemligheter i flera generationer. (Sandrews)

A better way to die

Bullrande action med väldigt, väldigt många skottlossningar. Rörig intrig om en hemlig polis på flykt med hemligt bevismaterial. En främling blir av misstag jagad av både poliser och maffiamördare. Några kända skådespelare i hastiga biroller. (Egmont)

Höst i New York

Banal och gråtmild romantik mellan mycket mogne charmören Richard Gere och mycket yngre Winona Ryder. Han vill aldrig binda sig, men eftersom hon har en svår sjukdom blir han obotligt kär. (New star)

Stormcatcher

Dolph Lundgren är den bäste skådespelaren i den här löjligt klyschiga actionfilmen. Han spelar militär, pilot på jättehemligt plan som stjäls. Dolph blir misstänkt och familjen hotad och han måste kämpa för att visa sanningen. Till och med musiken är fånigt förutsägbar. (New star)

Blair witch 2

Första filmen var en låtsasdokumentär om några filmare som försvinner i farlig skog. Det här är en låtsasdokumentär om hur ettan påverkade en stad. Snart blir det vanlig smygande B-rysare. (New star)

Jens Peterson