Bob hunds nya skiva gör succé

Bandet toppar albumlistan - för första gången

Foto: ANDREAS HILLERGREN
NUMMER ETT Bob hunds nya skiva "Stenåldern kan börja" går in på albumlistans första plats. "Det är härligt", säger Jonas Jonasson, till vänster, som spelar synt i bandet. Övriga bandmedlemmar är: Conny Nimmersjö, gitarr, Mats Hellquist, bas, Thomas Öberg, sång och melodika, Mats Andersson, trummor och John Essing, gitarr. Nu väntar vårturnén som startar den 26 april.
NÖJE

Guldåldern kan börja.

Bob hunds nya skiva går rakt in på albumlistans första plats.

- Det här är ett unikum. Det känns fantastiskt glädjande, säger Jonas Jonasson.

För första gången toppar bob hund albumlistan. Bandets fjärde fullängdsalbum "Stenåldern kan börja" hann bara släppas i butikerna innan det gick rakt in på första plats.

- Det är härligt. Vi förväntar oss att vi ska möta vår publik hela tiden, men kanske inte på första plats. Vi är glatt överraskade, säger Jonas Jonasson i bob hund.

Nöjd med nya skivan

Hur firar ni det här?

- Ja, hur firar man? Jag vet inte. Vi får repa extra mycket i replokalen för att bli ännu bättre live och fylla trafikkonen med något bubbelvatten.

Jonas Jonasson, som spelar synt i bob hund, är mycket nöjd med den nya skivan.

- Det är en mer sammanhållen platta än vi någonsin har gjort. Vi har gjort den i turordning - gjort färdigt låtarna, spelat in dem som vi vill ha dem, och mixat dem. Det ligger mycket tanke bakom att den blev som den blev.

Vilken är din egen favoritlåt på skivan?

- Jag har många favoriter, men jag tror "Ner på jorden". Den har tagit flera år att göra färdig och haft olika kläder hela tiden. Nu har den till slut hittat sin form. Andra låtar blir klara på fem minuter.

Gör comeback på Kalasturnén

Just nu håller bob hund på att repa inför vårturnén som har premiär den 26 april i Köpenhamn.

- Det ska bli härligt. Vi är mer spelsugna än någonsin. Vi behöver det, det är jätteviktigt för oss att möta vår publik live. Det är först då låtarna betyder någonting.

I sommar gör bob hund också comeback på Kalas-turnén - senast bandet var med var 1998 - tillsammans med Lars Winnerbäck och Soundtrack of Our Lives.

- "Soundtrack" är gamla kamrater till oss, så jag tror att det kommer att bli jätteroligt. Kalas är ett sådant bra format. Det är någonting för alla på något sätt, säger Jonas Jonasson.

Lisa Abrahamsson