”Jag drömmer kanske om att gifta mig”

Läs hela chattet med Titiyo

NÖJE

Titiyo har just släppt sin första platta på fyra år.

- Efter det var jag ute och turnerade och gjorde promotion i ett år, vilade i ett år, funderade på hur nästa skiva skulle låta i ett år och spelade in i ett år. En fulländad plan! berättar hon själv om uppehållet när hon chattade med Aftonbladets läsare i dag.

Dessutom svarade hon på frågor om lycka, sångröst, pengar, Jocke Bergs texter, vintips, frisyrbyten, sommarplaner och mycket mycket mer.

Här kan du läsa hela chattet.

Foto: sara ringström

Titiyo säger: Hej, nu är jag här!

roger säger: Hur känns det göra comeback med ny frisyr

Titiyo säger: Det känns alltid lika spännande! Från afro -97 till Magica de Hex 2001...frågan är vad som händer på nästa skiva.

åsa säger: är din nya skiva lik de föregående?

Titiyo säger: Nej, tidigare var de mycket souligare, nu är det snarare pop - med en skruv lös.

isabelle säger: vad gillar du själv för musik?

Titiyo säger: Alla original, jag gillar nästan all musik utom fusion och funk. Jag lyssnar på originalen i de flesta genrer. Inom soul och r"n"b - förutom det gamla gardet som Aretha Franklin och dem. Bland de nya Faith Evans och Mary J. Blige.

Titiyo säger: Hiphop, Mystikal, men mycket poip/rock också, Radiohead, Jeff Buckley...

Lars Anrell säger: vilken var den senaste skivan du köpte?

Titiyo säger: Det frågar han bara för att han vet vad svaret ska bli...jag köpte Shebang-singeln till min dotter. Hon ska mima till den i Småstjärnorna på fritids,. så den pumpas i vardagsrummet. Vilken var den sista skiva DU köpte..?

Sabbe säger: Kanonplatta !! verkligen, har den redan slagit utomlands någonstans ?

Titiyo säger: Vi har en Europa-release i maj, tror jag. Och singeln Come along släpps nu i slutet av månaden. I Norge, Finland och Danmark spelas den mycket på radio.

Maria säger: Var är videon "come along" gjord?

Titiyo säger: Den är gjord strax utanför Barcelona.

Zoffi säger: Varför har du väntat så länge med din nya skiva?

Titiyo säger: Jag släppte ju en skiva -97. Efter det var jag ute och turnerade och gjorde promotion i ett år, vilade i ett år, funderade på hur nästa skiva skulle låta i ett år och spelade in i ett år. En fulländad plan!

jogge76 säger: Varför har du slutat göra Soul och gått över till Pop?

Titiyo säger: Jag har gjort soul så länge och kommer kanske att göra mer soul i framtiden. Men jag tycker att det är intressant att höra min souliga stämma insatt i ett annat paket. Just nu gillar jag den krocken.

Sleepy säger: Blir du sur/irriterad om jag bränner din skiva till mig själv på måndag (utan att köpa den)?

Titiyo säger: Nej, om jag får göra det samma med din (om du nu är Sleepy). Sleepys nya video är förresten suverän, med skivspelaren som förföljer honom.

coradog säger: vad heter du i verkligheten

Titiyo säger: Titiyo Jah.

lasse säger: hur klarar man sej ekonomiskt under "dvalan"?

Titiyo säger: Det gör man inte! Man lånar lite av sin familj och sina vänner, och så gör man ungefär 1-2 företagsspelningar i månaden så att man slipper låna. Och så ska man inte vara så slösaktig som jag. Då går det.

Sanne säger: Har du någon kille

Titiyo säger: Svar ja.

isabelle säger: är du lycklig just nu?

Titiyo säger: Svar ja...man kan ju få lyckorus när man blir alldeles hög av en fantastisk känsla. Och jag tycker den känslan dyker upp väldigt ofta just nu. Så jag kan nog svara ja, ärligt, på den frågan.

olof säger: Har du skrivit Come along? Vad handlar den om? Den sitter där som fläskläpp!

Titiyo säger: Nej, tyvärr. Jag önskar att jag hade skrivit Come along. För mig handlar den lite om fria människor. Men jag ser filmen Mad Max framför mig när jag hör den.

JoD säger: Har du inga planer på att göra något med släkten.

Titiyo säger: Jo, men sånt är väldigt svårt att planera. Sånt händer bara. Vår släkt är lite oplanerad över huvud taget och alla befinner sig alltid på olika platser i värden. Men det borde hända.

*mia* säger: hej..jag gillar din nya låt !!! hur lär man sig få bra sångröst

Titiyo säger: Man sjunger mycket och ofta. Det kan vara bra att gå till en bra sångpedagog, lära sig vissa grunder och sedan använda dem på egen hand. Men det viktigaste är att man sjunger mycket, när man har lärt sig sjunga rätt. Viljan är viktigast.

A-Lin säger: Dricker du alkohol eller använder du dråger som är så vanligt i din branch?

Titiyo säger: Ja, massor...nej, jag dricker vin, det tycker jag om. Och så dricker jag vodka när jag är ute på bar. Men jag använder inga droger och röker inte heller.

Starchild säger: Hej! Du är vackrare än nånsin... kommer du att komma till Åland och spela?

Titiyo säger: Jag hoppas det. Om man tycker att jag är vackrare än någonsin på Åland så är det klart att jag borde söka mig dit. Jag har en vän från Åland som alltid har sagt att jag skulle gilla det. Och så gillar jag rökt ejder!

Mary säger: Vad gör du om du får dåliga musikresencioner, blir du knäckt eller bryr du dig inte?

Titiyo säger: Jag blir nog lika knäckt över en dålig recension som jag blir glad av en bra. Men i det läget jag är nu är det lättare att ta en dålig recension eftersom singeln har sålt guld.

Molntuss säger: Jag tycker att musiken idag är textmässigt lite tråkig, har du funderat på att skriva något politiskt och sticka ut hakan så att säga?

Titiyo säger: Nej, inte så extremt som kanske du är ute och fiskar efter. Jag tror inte att jag skulle göra det bra. Jag tror att man måste ha en genuin lust, nästan ett tvång för att få ur sig bra sådana texter. Jag är nog lite för romantisk, så jag tror att andr

jonas säger: Hur tycker du Jockes texter på engelska står sig mot hans extremt svårslagna svenska texter??

Titiyo säger: a skulle göra det bättre. (till Molntuss)

Titiyo säger: För att vara ärlig så är jag nog svag för alla Jockes texter, men det är på svenska hanm knäcker. Han är en fantastisk låtskrivare och på svenska skriver han texter som ingen annan.

Sleepy säger: Vad tycker du om att en vanlig CD-skiva med kanske tolv låtar idag kan kostar nästan 200 kronor?

Titiyo säger: Jag har fått skit för att jag tycker att det är för dyrt. Men som branschen och samhället ser ut i dag, så är det ju så att allt är dyrt. Skivor är dyra att göra och köpa. Men det är förbannat trist att något som är kultur ska vara en sådan industri.

Titiyo säger: Jag blev så förbannad när jag fick veta att U2 tar över 600 kronor för sina livebiljetter. Det är trist att det har blivit så.

Legolass säger: Finns det någon slags musik som du inte tål?

Titiyo säger: En fusionkille som heter Michael Stern (?) - det tyckte jag inte alls om. Och jag gillar inte Frank Zappa. Jag kan också ha svårt för riktigt hård funk.

Lotta säger: Vilken låt tycker du är bäst på din nya CD

Titiyo säger: Jag kan nog inte välja bara en, så jag måste säga Com along och en låt som heter 1989, som nog också kommer att bli en singel.

Eva säger: Åker du på turné i sommar???

Titiyo säger: Ja, jag har sagt att jag bara åker ut på turné om det finns en efterfrågan, och eftersom det gått så bra så verkar det ju så. Så jag åker ut i sommar, och gör nog mest festivaler.

Molntuss säger: Vilken är din favvostad, i hela världen?

Titiyo säger: Min favvostad är Stockholm. Det känns som att det är mitt kvarter - tryggt och bra.

Alex säger: Hej Titiyo! Har du någon favoritrestaurang i Sthlm?

Titiyo säger: Många! Arirang, fantastisk koreansk mat, Mooncake, bästa kinarestaurangen (och dyr) och jag kan rekommendera Creperiet som ligger nära Götgatsbacken. Billigt, gott och jättemysigt! Men stan kryllar av bra ställen.

wirrow säger: Tjena Titiyo! Undrar vad din största dröm är ?

Titiyo säger: Mina drömmar och önskningar är nog ganska enkla...men jag skulle gärna ha ett vackert lantställe i Skåne, nära Förslöv. Skånes västkust är fantastiskt vacker, och jag skulle vilja ha en häst där, och en till min dotter.

Titiyo säger: Sedan skulle jag vilja vinna ett körkort, och köpa en jänkare. Och jag kanske drömmer om att gifta mig någon gång i framtiden också.

Grillen säger: Vad är det värsta du vet?

Titiyo säger: Det värsta jag vet är dels folk som inte tar upp skiten efter sina hundar - jag trampade i en häromdan! Och så människor som inte känner omtanke och medkänsla.

sanna säger: Vi skall äta Älg i kväll har du något vin tips

Titiyo säger: Ravenswood, ett rött som jag drack igår, är fantastiskt gott. Och Woodbridge, som bara kostar 95 kronor på Systemet. Det drack jag dessutom till renfilé, så det borde väl passa?

Titiyo säger: Hoppas vi ses i sommar, ha en skön vår!